Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Izdod rīkojumu Rīgas skolām - apsekot visas to tuvumā esošās teritorijas

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) izdevis rīkojumu Rīgas izglītības iestādēm apsekot to tuvumā esošās teritorijas, pastāstīja Rīgas domes Īpašumu departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Šis uzdevums uzdots ar mērķi konstatēt un novērst skolu un bērnudārzu apkaimē esošos tehniskos bojājumus, lai, iestājoties aukstam laikam un izveidojoties sniega segai - netiktu apdraudēta apmeklētāju drošība.

Sākotnēji skolas pašas lūgtas apsekot sev piederošās teritorijas un atklājot kādus bojājumus - fiksēt tos fotogrāfijās. Fotogrāfijas jānosūta Rīgas domes Īpašumu departamentam, kurš kopā ar pašvaldības uzņēmumu "Rīgas serviss" meklēs iespējamos risinājumus.

"Apsekojot teritorijas, skolas lūgtas pievērst uzmanību bērnu āra rotaļlaukumu lietošanas drošībai, kā arī vērst uzmanību uz zemes virsmas redzamo inženiertīklu vāku vizuālo novērtējumu, proti, vai tiem ir brīvkustība vai apkārt ir izveidojušies grunts izskalojumi vai seguma iesēdumi un tamlīdzīgi," norāda Gailīte.

Atbilstoši saņemtajai informācijai, tiks veikta teritoriju tehniskā apsekošana un noteikta norādīto bojājumu vai neatbilstību bīstamības pakāpe. Ja būs nepieciešams - visi bojājumi tiks novērsti par pašvaldības līdzekļiem.