Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sieviete neizpratnē: Par ierašanos Brāļu kapos viņu draud arestēt

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Piebalgas muzeju apvienības "Orisāre" vadītāja Līva Grudule sociālajā tīklā Facebook publicējusi ierakstu, kurā atklāj kādu nepatīkamu pieredzi.

Kā izrādās, sieviete 18.novembrī ar ģimeni bija atbraukusi uz Rīgu un tostarp vēlējās aiziet uz Brāļu kapiem, taču netika ielaista. Vēl vairāk - sievietei tika piedraudēts ar sodu.

„Tradicionālais ģimenes gājiens pie Mātes Latvijas. Šoreiz ar šoka momentu. Pie Mūžīgās uguns mūs sagaidīja kungs, kurš brīdināja, ka kapus slēdz 17.00. Tad tiks ieslēgta signalizācija un, ja mēs iesim, atbrauks un mūs arestēs. Kad iebildām, ka braucam šurp jau padsmit gadus, kungs jautāja, vai vienmēr tā pa naktīm pa kapiem staigājam... Ziniet, trūkst vārdu. Ja 18.novembra vakarā 2017. gadā latvieti var sodīt par Brāļu kapu apmeklējumu, tad ar mums ir traģiskāk, nekā spējam iedomāties. P.S. Darba laiks pie kapiem, tas ir labi. Bet kā gan to noskaidrot, ja nedzīvo trīs soļu attālumā no šīs informācijas? Internets nederēs. Vismaz man neizdevās atrast pareizo atbildi starp vairākām pieejamajām versijām,” raksta Līva.