Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aicina uz labdarības akciju kultūras pilī "Ziemeļblāzma"

© F64

Rīgas kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šodien visas dienas garumā norisināsies starptautiskajai cistiskās fibrozes dienai veltīts labdarības festivāls "Dvēseles elpa 2017", informēja pasākuma projekta vadītāja Viktorija Korņejeva.

Festivāla mērķis ir sabiedrības informēšana par ģenētisku saslimšanu - cistisko fibrozi - un līdzekļu piesaistīšana svētku dāvanām pacientiem ar šo diagnozi.

Cistiskā fibroze ir reta iedzimta saslimšana, kuras simptomi izpaužas dažādi. Tā skar dzīvībai svarīgus orgānus - plaušas, aknas, zarnu traktu, aizkuņģa dziedzeri. Savukārt garīgi bērni attīstās gluži normāli. Pagaidām cistisko fibrozi pilnībā izārstēt nav iespējams, tomēr, ja lieto pareizus medikamentus un ievēro ārstēšanas kursu, iespējams ievērojami uzlabot bērnu dzīves kvalitāti un ilgumu.

Plkst.11 notiks Olgas Vlasovas, Mārīte Forandes un austrumu deju studijas "Janin Studio" vadīts koncerts, savukārt otrā koncertā plkst.17 Korņejevas un Anastasijas Spelovas vadībā piedalīsies dažādu žanru un paaudžu deju kolektīvi, mūzikas kolektīvi un solisti, kā arī burbuļu šova un cirka burvju mākslinieki.

Līdzās pirmajam koncertam no plkst.11 paredzētas arī radošās darbnīcas un labdarības tirdziņš.