Rīgas dome plāno izmēģināt saules enerģiju karstā ūdens uzsildīšanai

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja pašvaldības aģentūras „Rīgas enerģētikas aģentūra” (REA) ieceri īstenot pilotprojektu par saules enerģijas izmantošanu karstā ūdens uzsildīšanai ēkās.

Projektā plānots trijās Rīgas pašvaldības daudzdzīvokļu sociālajās mājās ieviest atšķirīgas saules kolektoru tehnoloģijas, lai izvērtētu to lietderību.

REA patlaban gatavo projekta „CO2 emisiju samazināšana pašvaldības ēkās, uzstādot saules kolektorus. Demonstrācijas projekts” pieteikumu Vides ministrijas konkursā „Tehnoloģiju pāreja no fosilajiem uz atjaunojamiem energoresursiem”, kuru plāno izsludināt tuvākajā laikā. Konkursa ietvaros no Vides ministrijai pieejamiem līdzekļiem projekta īstenošanai varētu saņemt līdz 75 % finansējuma. Komitejas deputāti lēma, ka REA ir jāizsludina konkurss privāto partneru piesaistīšanai, jo dažas firmas jau ir izrādījušas interesi par piedalīšanos šādā projektā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais