Iedzīvotāji sarosījušies: Nokalpojušu liftu nomaina pret mūsdienīgu

© rīga.lv

Rīgas dzīvojamās mājās kādreiz uzstādīto liftu ekspluatācijas termiņš ir 25 gadi, taču daudzās mājās tos ekspluatē daudz ilgāk – lifti tiek izmantoti jau 35-40 gadus. Šādi lifti bieži lūst un nav uzticami, tāpēc dzīvokļu īpašnieki Rudens ielas 8 dzīvojamā mājā nolēma liftu nomainīt, raksta Rīga.lv

Pēc darbu pabeigšanas mājas iedzīvotāji ir ieguvuši jaunu liftu. Paplašinātas kabīnes ieejas durvis, tāpēc jaunās māmiņas bez problēmām var liftā iestumt ratiņus, ir nomainīta vadības stacija, tagad releju vietā ir kompakta un enerģijas ziņā ekonomiskāka elektronika.

Rekonstrukcijas rezultātā palielinājusies lifta celtspēja - no 320 kilogramiem līdz 400.

Mūsdienu prasībām atbilst arī pati kabīne - tā ir gaišāka un plašāka, tagad kabīnes displejā ir norādīts stāvs, kurā lifts pašlaik atrodas.

Tagad lifts apstājas katrā stāvā. Agrāk bija tā - lifts dodas no devītā stāva uz pirmo, bet pēc tam no jauna ceļas uz sesto, lai tajā varētu iekāpt nākamais pasažieris. Tagad lifts apkalpo visus izsaukumus, pateicoties tam samazinās nolietojums, izdevumi par elektroenerģiju.

Jāatgādina, ka lifts ir dzīvokļu īpašnieku kopīpašums, tāpēc lēmums par tā remontu ir jāpieņem balsošanas ceļā (50%+1). Dzīvokļu īpašniekiem ir jārisina arī jautājums par finansēšanu.

Avots: Rīga.lv

Svarīgākais