Ekspertīze liecina, ka incidentā ar kontrolieri bezbiļetnieks guvis vieglus miesas bojājumus

"Rīgas satiksmes" kontroliera un bezbiļetnieka incidentā ir gūti viegli miesas bojājumi, tādi ir ekspertīzes rezultāti par incidentu starp kontrolieri un "zaķi" šā gada 2.aprīlī Rīgā, Raiņa bulvārī.

Jau vēstīts, ka saistībā ar aprīļa sākumā notikušo konfliktu starp "Rīgas satiksmes" kontrolieriem un kādu bezbiļetnieku policijā tika sākts kriminālprocess.

Policijā tika saņemti iesniegumi no abām lietā iesaistītajām pusēm. Pieņemts lēmums sākt kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Kā ziņots, ne vien naudas sods, bet arī nogāšana zemē, sitieni ar ceļgaliem un elkoņiem var draudēt bezbiļetniekam, ko pieķērusi "Rīgas satiksmes" biļešu kontrole, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais aculiecinieka uzņemtais video.

Video sižetā redzams, ka 2. aprīļa, pēcpusdienā "Rīgas satiksmes" biļešu kontrolieri Raiņa bulvārī brutāli izrēķinās ar 1.maršruta autobusā noķertu "zaķi".

Video autors telefonintervijā "LETA video" stāstīja, ka pamanījis šo incidentu, braucot savā mašīnā garām kontroles apturētajam autobusam. Viņš apstājies, ieraugot, ka kontrolieri izstūmuši no autobusa pasažieri, nogāzuši viņu zemē un sākuši sist.

"Viņi izvilka cilvēku no autobusa. Nogāza viņu zemē, izlauza viņam rokas un sāka viņu sist ar elkoņiem un ceļgaliem," norādīja aculiecinieks. Video autors stāstīja, ka šim notikumam bijis daudz aculiecinieku, kuri pauduši sašutumu par notiekošo.

"Uz aculiecinieku aizrādījumiem kontrolieri nereaģēja. Tur bija aculiecinieki, kuri pienākuši pie kontrolieriem un prasījuši tos nosaukt savu vārdu un uzvārdu. Kontrolieri uz šiem aicinājumiem nereaģēja, bet kontrolieru kartes ar bildi, vārdu un uzvārdu tie noslēpa zem zaļajām vestēm," stāstīja aculiecinieks.

Uz video autora aizrādījumiem par cilvēka sišanu kontrolieri neko nav atbildējuši, bet ar mobilajiem tālruņiem sākuši fotografēt viņa automašīnu.

"Tas cilvēks nebija nekāds bīstams noziedznieks. Biļešu kontrolieriem nav tiesību šādi rīkoties. Viņi klusējot bildēja manu mašīnu. Es viņiem sacīju: bildējiet, bildējiet, man no jums nav bail - neesmu neko nosodāmu izdarījis. Man šķiet, ka viņi bija noraizējušies par to, ka es viņus nofilmēju," stāstīja video autors.

"Gribu uzsvērt, ka policija pienāca vēlāk - cilvēku nogāza zemē un sita kontroles darbinieki, kuriem nav tiesību šādi rīkoties. Tas cilvēks nebija nekāds bīstamais noziedznieks, viņš nebija bruņojies, un man nav skaidrs, ar kādām tiesībām kontrolieri šādi izrīkojās. Esmu ļoti vīlies, ka pie mums kontrolieri šādi rīkojas," sacīja sarūgtinātais aculiecinieks.

Kad biļešu kontrolieri savu misiju bija izpildījuši, likumsargi, kuri pirms tam notikušo vērojuši no malas, uzlika pieķertajam bezbiļetniekam roku dzelžus un aizveda viņu uz policijas autobusiņu.

Tūlīt pēc šī video izplatīšanas sabiedriskajā telpā iejaucās Rīgas dome, uzdodot uzņēmuma vadībai izskaidrot notikušo.

Svarīgākais