Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kāds apsēdis Pokrova kapus

KURŠ TAS IR? Svētdien un pirmdien Pokrova kapos tika izgāztas vairākas bruģakmeņu kravas. Šoferis rīkojās ātri, iedzīvotāji nepaguva fiksēt automašīnas numuru. Bet vides institūcijās taujā pēc auto numura, lai varētu noskaidrot iespējamo pārkāpēju. Pagaidām tā ir neiespējamā misija – pateikt, kurš apsēdis Pokrova kapu © Aculiecinieka foto

Vēl nav beidzies Rīgas pilsētas būvvaldes noteiktais termiņš, kurā Pokrova kapu īpašniekiem jāsniedz informācija par grants un lietota bruģakmens izkraušanu kapu teritorijā, kad tur divas dienas pēc kārtas atkal tika izbērtas gružu kaudzes.

Aculieciniece fiksējusi, ka vīrietis svētdien vēlā pēcpusdienā iebrauc kapsētas teritorijā, izgāž gružus, akurāti aizver vārtiņus un aizbrauc. Tāds pats skats bija vērojams vakar, tikai šoreiz vedējs pameta vārtus vaļā. Pokrova kapu pārvaldnieks Viktors Smirnovs saka - viņš nezinot, kurš izgāž būvmateriālus. Pēc loģikas, tādā gadījumā vajadzētu vērsties policijā, jo īpašnieks ir atbildīgs par visu, kas notiek viņa īpašumā.

Neatkarīgā jau noskaidroja, ka septembra pēdējās dienās Pokrova kapos izbērtas grants un betona bruģakmeņu kravas, nevis būvniecības atkritumi. Pretim kapiem dzīvojošā Aija stāsta, ka kapsētā notiekošo vēro ik dienu no sava dzīvokļa logiem. Kad kapos uzbēra grunti un šim nolūkam izmantoja būvgružus, ūdens krājas pie mājas. Tieši celtniecībā izmantoto būvgružu dēļ būvniecība Pokrova kapos tika apturēta un arvien nav atjaunota. Mājas sētnieks gan uzmana visu, kas notiek mājas un kapu robežteritorijā, bet visu laiku sardzē stāvēt nevar.

Rīgas pilsētas būvvaldē informē, ka šogad 29. septembrī saņemta informācija par atkārtotu smilts un lietota bruģakmens izkraušanu Pokrova kapos. Būvvalde lūgusi kapsētas īpašniekiem iesniegt paskaidrojumu, kurš un kāpēc būvmateriālus izkrāvis. Līdzīgi būvmateriāli ir Mēness ielā, kāda nama pagalmā, tāpēc var pieļaut, ka šie gadījumi ir saistīti. Varbūt pagalmā nepietika vietas, tāpēc būvmateriālus sagāza kapos.

Kad paskaidrojums būs saņemts būvvaldē, atzinumu nodos atkārtotai izskatīšanai Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldē. Vides valsts dienestā sola uz kapiem aizsūtīt inspektorus, lai fiksē notikušo. Aija nav noskaņota optimistiski - kamēr vides inspektori atbrauks, gružu izgāzējs negaidīs. Tas pats, ja zvanīs policijai.