Ar krāšņu uguņošanu noslēdzas svinības Uzvaras parkā

Ar krāšņu, vairāk nekā desmit minūtes ilgu, uguņošanu, Uzvaras parkā noslēgušās Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienas svinības.

Uguņošanu Uzvaras parkā pie pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" vēroja vairāki tūkstoši cilvēku, galvenokārt, jaunieši. Daudzi no tiem atradās manāmā alkohola reibumā.

Tāpat novērojami cilvēki, kas publiskās vietās kārto savas dabiskās vajadzības.

Pēc pasākuma beigām pūlis pa ielas braucamo daļu devās Rīgas centra virzienā, skaļi sasaucoties un skandējot "Rossija, Rossija" jeb tulkojumā no krievu valodas: "Krievija, Krievija". Pūlī redzami arī vairāki Krievijas karogi.

Uzvaras parka apkārtnē apgrūtināta satiksme. Sabiedriskais transports ir pārpildīts.

Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš aģentūru LETA informēja, ka par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā kopumā šodien noformēti 26 administratīvā pārkāpuma protokoli. Seši pārkāpuma protokoli noformēti par pretošanos policijas darbiniekiem, viens - par huligānismu, bet vēl viens - par atrašanos narkotiku reibumā. Tāpat noformēti atsevišķi administratīvā pārkāpuma protokoli par smēķēšanu un apkārtnes piegružošanu.

Kā ziņots, svinot Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienu, šodien vairāki tūkstoši cilvēku pēc ziedu nolikšanas pulcējas Uzvaras parkā.

Svinību laikā par dažādiem administratīviem pārkāpumiem tika aizturēti arī vairāki cilvēki, kuriem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli. Kāds vīrietis pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ pat izsitis logu gar Uzvaras parku braucošam tramvajam.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais