Rīga par 17 572 latiem iegādāsies puķu dēstus

Pašvaldības aģentūra "Rīgas dārzi un parki" šogad vasaras puķu dēstus plāno iegādāties par 17 572 latiem, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Par minēto summu plānots iegādāties 34 426 vasaras puķu dēstus.

"Rīgas dārzu un parku" rīkotajā konkursā dēstu piegādei pieteicās viens pretendents - SIA "Stādaudzētava Inčukalns", kas arī tika atzīta par uzvarētāju.

Ierobežotā budžeta dēļ "Rīgas dārzi un parki" šogad pilsētas parkos un skvēros mazāk stādīs vasaras puķes, bet brīvajās vietās tiks iesēta zāle.

"Centīsimies apstādījumus uzturēt tik labā kārtībā, cik būs iespējams. Tomēr atsevišķi elementi vairs nebūs tik krāšņi," iepriekš teica aģentūras direktora vietnieks Uldis Zommers, piebilstot, ka "būs mazāk puķu, bet vairāk zāles".

"Rīgas dārzi un parki" apsaimnieko aptuveni 260 hektārus galvaspilsētas teritorijas, vairākas strūklakas, sabiedriskās tualetes un bērnu rotaļu laukumus.

Aģentūras direktors ir Agnis Kalnkaziņš (TP).

Aģentūra ir Rīgas domes izveidota pašvaldības iestāde, kuras mērķis ir nodrošināt Rīgas pilsētas dārzu, parku un citu apstādījumu vienotu apsaimniekošanu, aizsardzību un izmantošanu.

"Rīgas dārzi un parki" veic tādas darbības kā publisko un privāto teritoriju apstādījumu ierīkošana, kopšana un projektēšana, auglīgās augsnes un citu labiekārtošanas materiālu piegāde, komunālās tehnikas pakalpojumi, koku zāģēšana, koku vainagu veidošana, celmu frēzēšana un citas.

1879.gadā pēc pilsētas domes reformas tika ievēlēta "Dārzu pārvalde" ar direktoru Georgu Kūfaltu. Uzņēmums vairākkārt ir mainījis nosaukumu. No 1944. līdz 1966.gadam to sauca "Rīgas dārzu trests", un 1958.gadā tas atdalījās no "Rīgas zieda", no 1966. līdz 1988.gadam to sauca "Rīgas dārzu un parku trests", bet no 1988. līdz 1992.gadam - "Remontu-celtniecības un ekspluatācijas pārvalde Rīgas dārzi un parki", jo apvienoja Remontu un celtniecības pārvaldi ar "Rīgas dārzu un parku trestu".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.