Uzvaras parkā pie pieminekļa tiks rīkoti dažādi pasākumi

Svinot Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienu, organizācija "9.maijs.lv" Uzvaras parkā pie pieminekļa rīkos dažādus pasākumus.

9.maija svinīgais pasākums sāksies plkst.9, kad uz lielajiem ekrāniem pie pieminekļa tiks demonstrēta translācija no parādes Sarkanajā laukumā Maskavā. Pēc tam plkst.10 pie pieminekļa būs svinīgā ziedu nolikšana, kurā piedalīsies amatpersonas un ārvalstu vēstniecību pārstāvji.

Pirmo reizi ziedu nolikšanā piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētājs. Plkst.13 Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzstāsies ar apsveikumu svētku dalībniekiem.

Koncerts ilgs 12 stundas. Svētku dalībnieki cita starpā dzirdēs arī daudzu slavenu veterānu tautiešu apsveikumus. Noslēgs 9.maija svētku koncertu ansambļa "Pesņari" un Lielā teātra solistu uzstāšanās. Plkst.22.15 notiks uguņošana.

Organizācijas "Gustava Celmiņa centrs" pārstāvji no plkst.13 līdz plkst.16 plāno piketēt pie Okupācijas muzeja.

Kā katru gadu, biedrība "Rodina" 9.maijā no plkst.17 līdz plkst.18.30 plāno doties gājienā no Strēlnieku laukuma līdz piemineklim Uzvaras parkā. Plānots, ka gājienā varētu piedalīties 150 cilvēki.

Partija "Mūsu izvēle", Latvijas Antifašistiskās komitejas biedri, arodbiedrību pārstāvji un, pēc neoficiālas informācijas, organizācijas "Naši" pārstāvji piedalīsies plkst.16 plānotajā ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa, aģentūru LETA informēja "Mūsu izvēles" valdes loceklis Jānis Kuzins.

Ziedu nolikšana tikšot veltīta "Eiropas atbrīvotājiem no nacisma un Eiropas dienai un Mātes dienai". Ziedi simboliski tikšot nolikti "par godu Eiropas atbrīvotājiem un Mātei Latvijai, kas izcieta nacisma okupāciju un izaudzināja daudzus tūkstošus latvju karavīru, kas cīnījās pret nacismu un fašismu".

Partija plāno piedalīties gan 9.maija pasākumos, gan gājienā no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras piemineklim plkst.17 un 9.maija svinībās pie pieminekļa Uzvaras parkā.

Jau ziņots, ka partija "Visu Latvijai!" atteikusies no pasākuma rīkošanas 9.maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā, tādējādi ievērojami atvieglojot pašvaldībai lēmumu pieņemšanu par pasākumu norisi.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais