Izstādē "Medbaltica 2010" būs skatāmi Latvijas zinātnieku un ražotāju sasniegumi

No 13. līdz 15. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 5. nacionālā specializētā medicīnas izstāde "Medbaltica 2010", kas vienkopus pulcēs dažādu veselības nozaru speciālistus, profesionālās biedrības un medicīnas produkcijas ražotājus no Latvijas un ārvalstīm.

Izstādes dalībnieku piedāvājumā būs inovatīvi un tirgū vēl neredzēti produkti, tostarp arī Latvijas ražotāju un zinātnieku izgudrojumi. Latvijas Universitātes Atomfizikas un spektroskopijas institūts ir izstrādājis un izstādē prezentēs apģērbā integrējamu zemādas asinsvadu pulsāciju sensoru, kas darbojas ar bezvadu datu pārraides tehnoloģijām un ir vienkāršs un ērti lietojams, lai monitorētu sirdsdarbības parametrus. Savukārt Rīgas Stradiņa universitāte piedāvās jaunus produktus, kas izstrādāti sadarbībā ar partneriem, - kapsulas kuņģa veselībai no priežu skuju ekstrakta "Fitesten", funkcionālu raudzētā piena produktu "Labdaris", kā arī fiksatoru reģionālajai anestēzijai un ultrasonogrāfa zondes fiksatoru.

Savukārt Latvijas ražotājs "Silvanols" izstādē prezentēs inovatīvus dabas vielu produktus un apmeklētājiem piedāvās ekskluzīvu iespēju pirmajiem iepazīties ar klīniski pierādītu ražotāja izstrādātu holesterīnu samazinošu līdzekli, kam ir unikāls dabas vielu sastāvs.

Kopā izstādē "Medbaltica 2010" piedalās vairāk nekā 70 kompāniju no Baltkrievijas, Bulgārijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Krievijas, Ķīnas, kas piedāvās plašu nozares preču un pakalpojumu klāstu. Izstādi veido zobārstniecības, farmācijas un medicīnas tehnoloģiju tematiskās sadaļas.

Svarīgākais