Rīgas dome nākamnedēļ lems par budžeta deficīta palielināšanu

Rīgas domes prezidijs šodien nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē sagatavoto budžeta grozījumu projektu, kurā budžeta deficītu plānots palielināt par 12,5 miljoniem latu, tādējādi pašvaldības 2010.gada budžeta deficīts varētu sasniegt 32,4 miljonus latu.

No pilsētas pamatbudžeta papildu 2,3 miljoni latu tiks piešķirti skolu, bērnudārzu, sociālo iestāžu remontdarbiem, savukārt papildu vienu miljonu latu piešķirs piebraucamo ceļu remontam un uzturēšanai pie skolām un pirmsskolas iestādēm.

Lai uzlabotu drošību un sabiedrisko kārtību pilsētā, papildu 110 000 latu saņems Pašvaldības policija. Tas ļaus no 1.jūlija nodrošināt divu patruļvienību izveidi Dreiliņu mikrorajonā, kā arī izveidot četras patruļvienības kārtības nodrošināšanai sabiedriskajā transportā.

Par 150 000 latu palielināts finansējums 10.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju programmā, lai kori un deju kolektīvi varētu atjaunot svētku tērpus. Tāpat 150 000 latu finansējums budžeta grozījumos tiks piešķirts bērnu un jaunatnes sporta atbalstam.

Pašvaldībai piederošo teritoriju un dabas pamatņu sakopšanai plānots piešķirt vēl 186 000 latu, tai skaitā arī līdzekļus Vecāķu un Vakarbuļlu pludmales un Maskavas ielas promenādes labiekārtošanai.

Lielākais izdevumu palielinājums - aptuveni seši miljoni latu - paredzēts investīciju programmā. Plānots arī piešķirt 1,3 miljonus latu Satiksmes departamentam norēķiniem par ielu uzturēšanu sniegainajā ziemā.

Ņemot vērā, ka rīdzinieki un tūristi gadiem ilgi ir sūdzējušies par nepietiekamu sabiedrisko tualešu skaitu pilsētā, šai programmai investīcijās plānots piešķirt 711 000 latu, lai varētu veikt jaunu tualešu projektēšanas darbus un pieslēgumu pie ārējām inženierkomunikācijām.

Investīciju programmā budžeta grozījumos pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla atjaunošanai papildus izdalīti 400 000 latu, bērnudārza Viesturā prospektā 57 renovācijai - 447 000 latu.

Daudzās budžeta programmās paredzēta līdzekļu pārstrukturizācija.

Budžeta grozījumu projektā paredzēts, ka pašvaldības kopējie ieņēmumi samazināsies par 0,82 miljoniem latu, sasniedzot 409,4 miljonu latu.

Savukārt izdevumus plānots palielināt par 11,6 miljoniem latu, līdz ar to kopējie izdevumi šogad plānoti aptuveni 442 miljoni latu.

Pēc ieņēmumu samazināšanas un izdevumu palielināšanas pašvaldības 2010.gada budžeta deficīts varētu sasniegt 32,4 miljonus latu. Deficītu plānots segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Galīgo lēmumu par pašvaldības 2010.gada budžeta grozījumiem deputāti pieņems domes sēdē, kas plānota 11.maijā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi kopumā bija lielāki, nekā plānots, taču šā gada pirmajos mēnešos tie būtiski atpalika no plāna, liecina Rīgas domes Finanšu departamenta informācija.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais