Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kur ziņot, ja applūdušas ielas, uz ceļa uzkrituši nolauzti koki?

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Šī nedēļa lielākajā daļā Latvijas sākusies ar pamatīgu lietu un vēju. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka iespējamais nokrišņu daudzums varētu būt 15-40 mm.

Sinoptiķi norāda, ka ka gaidāma teritoriju applūšana ārpus upju palienēm, un ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs. Lokāli iespējami arī ceļu izskalojumi.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs sociālajā tīklā facebook pilsētniekiem atgādina, ka ja nepieciešams atsūknēt ūdeni no lielākas peļķes, zvaniet uz 80003600. Ja nolūzis koks, kas apdraud apkārtējos - zvaniet 112 vai Mājokļu un vides departamenta speciālistiem pa tālruni 29463576, 26177422.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Savukārt "Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka par par ceļu izskalojumiem un kritušajiem kokiem jāziņo pa tālrun 80005555.

Tāpat jāatceras, ka Latgalē ilgstoša lietus rezultātā upēs un novadgrāvjos ir cēlies ūdens līmenis un applūst autoceļi. Atašienes pagastā ir slēgts valsts reģionālā autoceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62), posms, ir apturēti arī tur notiekošie būvdarbi. Tāpat ir slēgti triju valsts vietējās nozīmes autoceļu posmi:
  • Žīguri - Silaciems - Katleši (V473) tā 11,8. km Viļakas novada Žīguru pagastā pie Katlešiem;
  • Livzinīki - Krīvu Stiglova (V530) tā 2,6. km Kārsavas novada Mežvidu pagastā;
  • Rožupe - Švirksti (V759) tā 1,3. km pie Rožupes pagasta Švirkstiem.

Satiksme uz applūdinātajiem un izskalotajiem autoceļiem tiek atjaunota tiklīdz krīt ūdens līmenis un uz ceļiem ir iespējams veikt darbus.