Rīgas lidosta - viena no 100 noslogotākajām pasaulē

Starptautiskā lidosta «Rīga» pirmo reizi ir iekļuvusi pasaules lidostu top 100 reitingā pēc starptautiskajos reisos apkalpoto pasažieru skaita nedēļas laikā.

Ar 66 427 pieejamām sēdvietām starptautiskajos izlidojošajos reisos nedēļā no 24. līdz 30.augustam starptautiskā lidosta «Rīga» ierindojusies 98. vietā noslogotāko pasaules lidostu reitingā OAG top 100.

«Iekļūšana pasaules lidostu simtniekā pēc vietu kapacitātes starptautiskajos izlidojošajos reisos, starptautiskajai lidostai «Rīga» ir nozīmīgs solis. Pirmkārt, tas parāda ne tikai Rīgas kā tūrisma un darījumu braucienu galamērķa potenciālu, bet arī starptautiskās lidostas «Rīga» veiksmīgo sasniegumu kā reģiona tranzīta centram. Tāpat mēs starptautiski parādam, ka mums ir gan infrastruktūra, gan kvalificēts un profesionāls personāls, lai apkalpotu liela apjoma satiksmi,» norāda lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters. Tas arī esot apliecinājums mērķa virzībai- kļūt par svarīgāko lidostu Baltijas jūras reģionā.

Jau vairākus gadu desmitus šī topa līderis ir Hītrovas lidosta Londonā, kas apkalpo vairāk nekā 800 tūkstošus sēdvietu starptautiskajos izlidojošajos reisos nedēļā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais