Rīgā savākta izlijusī degviela

Rīgā savākta izlijusī degviela, kuras dēļ vairākas ielas kļuva slidenas un notika avārijas, aģentūrai LETA pastāstīja Satiksmes vadības centra operators Jānis Vahers.

Kā ziņots, šo pēcpusdien no pagaidām nenoskaidrotas autocisternas izlija šķidrums, visticamāk, dīzeļdegviela. Ielas kļuva slidenas arī no eļļas, kas izlija no sadursmēs cietušām automašīnām.

Autovadītājiem grūtības sagādāja gan apstāšanās, gan braukšanas uzsākšana. "Signāli par slidenām ielām un avārijām nāca no dažādiem autovadītājiem," skaidroja Vahers.

Slidenais šķidrums Pārdaugavā izlija Daugavgrīvas ielā un Raņķa un Balasta dambī, savukārt Daugavas labajā krastā izlijusī degviela konstatēta 11.novembra krastmalā, Eksporta ielā, kā arī Grebenščikova un Mazās Krasta ielas krustojumā.

Izmantojot absorbējošus materiālus, AS "Ceļu pārvalde" un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izlijušo degvielu operatīvi savāca.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, šodien īsi pēc plkst.15.30 saņemti divi izsaukumi pēc nepieciešamības sakārtot brauktuvi, uz kuras izlijusi kāda viela. Glābšanas dienestam palīdzību lūdzis Satiksmes vadības centrs. Viens izsaukums saņemts uz Eksporta ielas un 11.novembra krastmalas krustojumu, otrs - uz Bauskas šoseju pie Rīgas. Ugunsdzēsēji devās uz abām notikuma vietām.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.