FOTO: LU Botāniskajā dārzā uzziedējušas rudens karalienes - dālijas

© facebook.com/Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs.

Septembris Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā tradicionāli aizsācies dāliju zīmē - zied no Meksikas nākušās, krāšņuma ziņā nepārspējamās, rudens karalienes. Par godu gaidītajam notikumam ceturtdien, 7.septembrī, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina uz ekskursiju "Zied dālijas!".

Ekskursijas dalībnieki iepazīs gan pašas rudens karalienes - dālijas, gan arī citus skaistus un neparastus Latvijas Universitātes Botāniskā dārza augus. Gida stāstījumā atklāsies gan Frīdas Kalo saistība ar dālijām, gan tas, kā kļūt bagātam, selekcionējot dālijas, kā arī noskaidrosies, kāpēc nekur pasaulē nav sastopamas zilas dālijas.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina uz brīdi aizmirst par rudens tuvošanos un izbaudīt vasarīgas tropu noskaņas, apmeklējot Palmu mājas siltumnīcas un ielūkojoties vietā, kur valda mūžīgā vasara - Tropu tauriņu mājā. Siltākajā klimatā katrs interesents varēs savām acīm redzēt, kā gatavojas banāni, dīgst kafijkoku stādi un zied eksotiski ziedaugi. Āra ekspozīcijā apskatāmas vēlās rožu šķirnes, kuru aromāts joprojām vēsta par vasaru, kā arī tādi seni koki, kas uz Zemes mīt jau kopš dinozauru laikiem.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais