Uzzini, kas interesants ielu remontdarbu laikā atklāts Rīgā

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Lai nodrošinātu nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi, AS "Rīgas siltums" šogad turpināja pērn uzsāktos siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Brīvības ielā, un šie darbi vakar, 29.augustā, par aptuveni 10% apsteidzot plānoto darbu grafiku, ir pabeigti.

Brīvības ielā šogad kopumā nomainīti siltumtīkli gandrīz 1,9 km garumā, un remontdarbu laikā izbūvēja pagaidu siltumtīklus 400 m garumā, nepārtraucot karstā ūdens piegādi 249 ēkām Brīvības ielā, tādējādi visu remontdarbu laiku šo ēku iedzīvotāji saņēma karsto ūdeni.

Savukārt portāls "Riga.lv" apkopojis arī interesantus faktus par to, ko tad būvniekiem šo remontdarbu laikā izdevies atklāt. Piemēram, veicot remontdarbus Brīvības un Matīsa ielas krustojumā, rakšanas darbu laikā atklāja pagājušajā gadsimtā populārās firmas “Carl Nevermann &Co” ražotu kabeļu kanālu.

Rīgas siltums

“Carl Nevermann &Co” firmas zīme bija rakstainas cementa flīzes, kas bija ļoti izplatītas 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā.

Rīgas siltums

Tāpat arī, veicot siltumtīklu remontdarbus Stabu ielā pretī bijušai VDK ēkai jeb “Stūra mājai”, rakšanas darbu laikā atklāja eju kas, iespējams, veda uz tuvākajām bumbu patversmēm.

Transporta ejas jeb tuneļa izmēri bija ap 1,5 m augsts un 70 cm plats. Tunelī atrada lampiņas un vadu gabalus, kas liecina par to, ka tajā bija apgaismojums. Papildus šie tuneļi savulaik, iespējams, kalpoja arī kā ventilācijas šahtas.

Svarīgākais