"Ulubelei" nepieciešamas darba rokas patversmes pilnveidošanai

© Alise Šulca, F64 Photo Agency

Ulubele ir lielākā dzīvnieku patversme Latvijā. Tā ir patversme, kurā neviens dzīvnieks netiek iemidzināts tikai tādēļ, ka viņam nav paveicies ar saimnieku. Par visiem patversmē nonākušajiem rūpējas, ārstē, dod otro iespēju un cerību dzīvē (eng. - no-kill shelter).

No nelielas patversmes ar 15 kaķiem un 20 suņiem 2010.gada pavasarī, Ulubele izaugusi par lielāko patversmi Latvijā, kurā ik dienas uzturas 400 pamestu dzīvnieku. Brīvprātīgo palīgu iesaistīšana ir ļoti būtiska un noderīga tik lielas patversmes veiksmīgai darbībai.

Ko var piedāvāt brīvprātīgajiem palīgiem?

Līdzīgi kā senajā leģendā par Rīgu, arī Ulubele nekad nav gatava. Tā pastāvīgi cenšas uzlabot patversmē mītošo dzīvnieku apstākļus - pārbūvējot un ceļot jaunus suņu voljērus, kaķu telpas, labiekārtojot patversmes teritoriju un apkārtni, projektējot un būvējot jaunas celtnes, piemēram, Opīšu mājas jeb suņu-senioru siltinātās mājvietas. Tā cer rekonstruēt esošās ēkas, uzlabot pievedceļus, rūpējamies par dzīvnieku labturību ne tikai patversmē, bet arī izglītojot un informējot par to sabiedrību.

Lai to visu īstenotu, Ulubelei ir jāiet līdzi laikam un jāatīstās - aktīvāk sākot realizēt dažādas mūsdienīgas aktivitātes - kas palīdzētu, piemēram, informēt par Ulubelē mītošajiem dzīvniekiem vai uzskaitīt dzīvniekus un brīvprātīgos palīgus u.tml. Līdz ar to šet - dzīvnieku patversmē Ulubele - ir iespēja darboties ne tikai dzīvnieku kopšanas un socializēšanas jomā, bet arī daudzās citās jomās, kurās nepieciešama kvalifikācija, īpašas zināšanas, prasmes, talants un, protams, degsme un vēlme palīdzēt.

Alise Šulca, F64 Photo Agency

Tāpēc papildus darbam ar dzīvniekiem aicina kļūt par Ulubeles brīvprātīgo, palīdzot mums šādos novirzienos:

1) IT jomā - piemēram, web dizains, programmatūra efektīvākai darba organizēšanai dzīvnieku patversmē;

2) teritorijas plānošana, labiekārtošana;

3) grāmatvedības sistēmas uzlabošana, atjaunošana;

4) inovācijas projekti jebkurā patversmes darbības jomā;

5) komunikācijas jomā - sociālie tīkli, pasākumu organizēšana.

Brīvprātīgais darbs Ulubelē interesentiem būs kā profesionālās darba pieredzes ekvivalents - piedāvās sistēmu individuālai darba uzskaitei, lai sniegtu rekomendāciju un atbalstu turpmākās izglītības un darba iespēju meklējumos.

Svarīgākais