No Rīgas izvestas 385 tonnas "Lielajā talkā" savākto atkritumu

Pēc sestdien, 24.aprīlī, notikušās "Lielās talkas" atkritumu apsaimniekotājs "L&T" no Rīgas izvedis 385 tonnas atkritumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informē "L&T" pārstāve Kristīne Zeltiņa.

Zeltiņa stāsta, ka "Lielās talkas" laikā savākto atkritumu izvešana no Rīgas ir oficiāli noslēgusies.

"Talcinieki savākuši pārsvarā standarta piesārņojumu - stikla pudeles, PET pudeles, papīra drazu, tomēr pārsteigumu sagādāja kaudze ar vairāk nekā 60 autoriepām, daži iespaidīgi betona gabali un milzīgi koku stumbri. Trīs talkošanas vietas Rīgā, no kurām izvests visvairāk atkritumu - Brīvdabas muzejā virs 1100 maisiem, apvienības "Vienotība" talkošanas vietā ap 1000 maisiem, daudzdzīvokļu namu pagalmos 6.tramvaja galapunktā ap 700 maisiem," informē Zeltiņa.

"Lassila&Tikanoja plc" ir 1905.gadā dibināta publiska Somijas akciju sabiedrība, kas specializējas vides pārvaldībā, kā arī īpašumu un ražošanas telpu apsaimniekošanā. "L&T" darbojas galvenokārt Somijā, kā arī citās Baltijas jūras reģiona valstīs un Krievijā.

Latvijas tirgū "Lassila&Tikanoja plc" ienāca 2003.gada rudenī, iegādājoties valsts lielāko atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "Hoetika-ATU". Vēlāk, ņemot vērā mātesuzņēmuma lielo pieredzi Somijā, attīstītas arī citas jomas - bīstamo atkritumu apsaimniekošana, nekustamo īpašumu un ražošanas telpu apsaimniekošana.

Svarīgākais