3. maijā Vērmanes dārzā notiks dažādi svētku pasākumi

Par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai pirmdien, 3. maijā, Vērmanes dārzā notiks dažādi svētku pasākumi.

Vērmanes dārzā notiks pasākums "Rīgas bērni sveic un svin", uz kuru aicināti visi rīdzinieki un pilsētas viesi - gan lieli, gan mazi. Paredzēta plaša programma, kur uzstāsies Rīgas bērnu un jauniešu vokālie ansambļi, deju kolektīvi un mazākumtautību kopas, kā arī profesionālie izpildītāji. Tiks piedāvātas daudzveidīgas radošās aktivitātes ar iespēju līdzdarboties ikvienam.

Īpašu svētku koncertu "Saulesprieks" sagatavojuši bērnu vokālie ansambļi "Magonīte", "Momo", bērnu popgrupas "Ildzēni" un "Sapnītis" ar pavadošo grupu "Flex-A-tone" un solistiem Maiju Lūsēnu ar viņas audzēkņiem. Pēc tam būs iespēja baudīt svētku priekšnesumu "Par sauli, par jūru, par vēju", kur savu māksliniecisko sniegumu demonstrēs bērnu ansamblis "Knīpas un knauķi".

Vēl svētku apmeklētājiem koncertuzvedumā "Rīgas raksti" uzstāsies folkloras kopas "Berendejka", "Iļjinskaja pjatņica", bērnu un jauniešu deju kolektīvi "Barabuški Kazačok", "Maagaļ", "Ryskie promyki" un bērnu un jauniešu vokālie ansambļi "Amanat", "Lado", "Zadorinka", ģitāru studija "Dvēseles stīgas".

Ar populārām dziesmām koncertā "Prieks kopā būt" parka apmeklētājus priecēs bērnu vokālais ansamblis "Palāsītes", "Podziņas", bērnu popgrupas "Saulēniņi", "Poppy" un mūziķi Valters, Kaža, Māra Upmane un jaunie solisti no bērnu popgrupas "Zīlīte".

Svētku diena noslēgsies ar instrumentālās mūzikas koncertu "Svētku mūzika", kurā spēlēs kameransamblis "Lira", orķestris "Kadanss" un jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis".

Līdz ar koncertprogrammu parkā darbosies arī dažādas radošās darbnīcas, piemēram, pērļu vēršanas, rokdarbu, Valsts asinsdonoru centra sirsniņu darbnīca, papīra plastikas un kreļļu, latviešu rakstu, nozīmīšu, Leļļu darbnīca jeb Sprīdīša teātra un citas darbnīcas. Darbosies "fingerboardu" rampu pasaule: rampas, tramplīni, metāla slieces un šķēršļi.

Latvijā

Pasaules mēroga ielu mākslinieks no Francijas – Aéro pabeidzis savu sienas gleznojumu “Mana dzīve ir mana valsts” (My country is life) Liepājā, Krišjāņa Valdemāra ielā 56. Tas ir jau astotais darbs, ko Liepājai dāvina pludmales kafejnīca “Red Sun Buffet”, informē Mareks Alberts.

Svarīgākais