Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Varmākas paskaidrojums: Dēlam iesitis pa pakausi, bet vāji, sievai iesitis nejauši

© F64

6.jūlijā neilgi pirms pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Šampēterī, kur norisinājās ģimenes konflikts.

Ierodoties norādītajā adresē, nama kāpņu telpā policisti sastapa izsaucējas vīru. Vīrietis apgalvoja, ka sieva bez iemesla sākusi strīdēties un izsaukusi policiju. Kungs jau devās uz izejas pusi, taču policisti, lai noskaidrotu arī stāsta otru pusi, lūdza vīrietim atgriezties dzīvoklī.

Abu mājvietā izsaucēja pastāstīja, ka vīrs regulāri lietojot alkoholu un uzsākot strīdus, kuru laikā vairākkārtīgi pacēlis roku pret viņu un abu kopīgo dēlu. Sieviete skaidroja, ka aptuveni pirms mēneša norisinājies līdzīgs gadījumā, proti, vīrs alkohola reibumā iesitis dēlam pa galvu. Sitiena laikā puika savainojis ausi un bijis nepieciešams bērnu pat nogādāt ārstniecības iestādē. Laulātā vērsusies policijā, taču vēlāk pārdomājusi, jo cerējusi, ka vīrs labosies.

Notikuma dienā strīds izcēlies dēla un tēva rotaļu laikā. Puika tēvu satvēris aiz ausīm, taču tas viņam neesot paticis. Tēvs iesitis dēlam pa pakausi. Savukārt sieva vīram aizrādījusi par neadekvāto rīcību. Drīz vien abu starpā izcēlies pamatīgs strīds, kura laikā vīrietis mīļotajai ar dūri iesitis pa seju.

Sarunas laikā iejaucās arī pats vaininieks, kurš atzina, ka tik tiešām dēlam iesitis pa pakausi, tomēr to darījis vāji. Tāpat viņš skaidroja, ka iesitis arī sievai, taču tas esot bijis netīšām. Ar policistiem iereibušais vīrietis runāja mierīgi, savukārt, kad sieva iesaistījās sarunā, viņš kļuva agresīvs.

Policisti apskatīja zēnu, kurš bija mierīgs un savā nodabā spēlējās. Bērns bija aprūpēts un uzturējās labos apstākļos. Māte skaidroja, ka izsaukt Neatliekamās palīdzības dienestu nav nepieciešams, ka pati nepieciešamības gadījumā aizbrauks līdz ārstniecības iestādei.

Ņemot vērā, ka cietusī izteica vēlmi rakstīt iesniegumu par vardarbīgo laulāto, pieņemts lēmums varmāku nošķirt un noteikt tuvošanās aizliegumu.