Centrāltirgū reida laikā atsavina ievērojamu daudzumu kontrabandas cigarešu

Vakar Rīgas Centrāltirgū un tā apkārtnē veikts kārtējais reids ar mērķi novērst nelegālu akcizēto preču tirgošanu. Tā laikā atsavināts liels daudzums kontrabandas cigarešu.

Kā informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, Latgales iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Kriminālpoliciju, kā arī speciālo uzdevumu vienību "Alfa" un Valsts ieņēmumu dienestu reida laikā pārbaudīja Centrāltirgu, tā apkārtni un vagonu parka apkārtni.

Reids tika rīkots trīs daļās - visas minētās vietas tika apsekotas no rīta, ap pusdienas laiku un vakarpusē. Lai gan šādu reidu laikā parasti tirgū nelegālā tirdzniecība tiek "paralizēta", tomēr atsavinātas 38 380 cigaretes un 17 litri alkohola saturoša šķidruma. Noformēti arī vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli. Latgales iecirkņa policisti brīdina, ka šāda veida reidi tiks veikti arī turpmāk.

Savukārt vakar Ogrē pēc iedzīvotāju ziņojuma par nelegālu alkohola tirdzniecību kādā nelegālā alkohola tirdzniecības vietā veikts kontrolpirkums, kas bijis veiksmīgs. Pēc kontrolpirkuma točkā veikta arī sankcionēta kratīšana, kuras laikā atsavināti 55 litri alkoholu saturoša šķidruma un 2 600 nelegālās cigaretes. Točka bija ierīkota kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī, un ar tirdzniecību nodarbojās dzīvokļa iemītniece - kundze gados. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.