Brīvdabas muzejā talko vairāk kā 400 dalībnieku

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ar talcinieku atbalstu šodien sapoš teritoriju vasaras sezonai, kas sāksies 1.maijā. Tiek lēsts, ka muzeja sakopšanas talkā piedalās vairāk nekā 400 dalībnieku.

Talkai Brīvdabas muzejā šogad pieteikušies: Nacionālo bruņoto spēku štābs, Kultūras ministrija, Valsts kanceleja, Valsts Probācijas dienests un alkoholisko dzērienu izplatītāja un importētāja SIA "Liviko" darbinieki un sadarbības partneri.

Brīvdabas muzeja teritorija aizņem 87,66 hektārus lielu platību priežu mežā Juglas ezera krastā. Lai sakoptu lielo muzeja teritoriju īpaši apstākļos, kad finansējums ir ierobežots, bieži vien muzeja darbinieku "rokas ir par īsām", tādēļ v/ a "Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs" direktore Ilze Millersone ir patiesi priecīga par lielo talcinieku atsaucību un cer, ka Lielās talkas laikā muzeju izdosies sapost vasaras sezonas sākumam.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.