Botānisko dārzu sakops studenti

Šodien no plkst.12 līdz plkst.17 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā Imantā notiks LU Studentu padomes rīkotā talka, aģentūru LETA informēja Studentu padomes pārstāve Santa Pētersone.

Talkas organizatori aicina ikvienu interesentu pievienoties studentu pulkam un piedalīties Botāniskā dārza sakopšanā. "Galvenais ir atnākt un būt gataviem piedalīties, jo par visu nepieciešamo veiksmīgai tīrīšanai parūpēsies Lielās talkas galvenie atbalstītāji "Clin" un "Rimi", dāvinot stikla tīrīšanas līdzekļus un citas uzkopšanai nepieciešamās preces. Kā zināms, lielie tīrīšanas darbi jāsāk savās mājās, tāpēc Lielās Talkas atbalstītāji izvēlējušies studentu "otro māju" - LU fakultāšu un citu LU objektu, tostarp arī LU Botāniskā dārza, - sakopšanu," stāstīja Pētersone.

"Clin" apbalvos piecus čaklākos talkas dalībniekus ar īpašām balvām. Talkas dalībniekus nodrošinās arī tīrīšanas cimdiem, grābekļiem un citiem nepieciešamajiem uzkopšanas rīkiem. Mielastā pēc ražīga darba būs iespēja nobaudīt sagādātos labumus no atbalstītājiem - "Rimi", "Valmieras piena", "Guttas", "Fazer maiznīcas" un "Pērnes čipsiem".

Šogad Lielā talka notiks jau trešo reizi. Tās ideja ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu. Lielajā talkā tiek aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kam rūp ilgtspējīga valsts attīstība un iespēja dzīvot nepiesārņotā, skaistā vidē.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.