Cūkmens šodien atklās Lielo talku Ziepniekkalnā

Piesakot Lielo talku, šodien no plkst.11 līdz 13 tās rīkotāji "ietalkošanas" pasākumā sakops un labiekārtos vienu no tipiskajiem Rīgas daudzdzīvokļu pagalmiem Ozolciema ielā, Ziepniekkalnā.

Viens no šī gada Lielās talkas jaunajiem darbības virzieniem ir pagalmu labiekārtošana, tādēļ Lielās talkas rīkotāji kopā ar domubiedriem no "Rimi", Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Latvijas ainavu arhitektu grupu, "Nacionālo būvkompāniju apvienību", "Agrimatco Latvija", "Smilšu strūkla.lv", Latvijas Basketbola savienību, "L&T", "Latvijas Valsts mežiem", "Fiskar" un citiem palīgiem kopīgi labiekārtos Ziepniekkalna pagalmu.

Latvijas ainavu arhitektu entuziastu grupa ir izstrādājusi pagalma labiekārtošanas plānu, Latvijas Basketbola savienība izvietos basketbola grozu, "Smilšu strūkla.lv" notīrīs pagalma sienas no grafiti, tiks salaboti soliņi un smilšu kastes, stādīti koki un krūmi. Visiem talkotājiem palīdzēs Cūkmens, kurš viesosies Rīgas Ziepniekkalna sākumskolā.

Talkā aktīvisti no Rīgas 94.vidusskolas un 95.vidusskolas, kā arī bērnudārziem "Avotiņš" un "Austriņa" stādīs kokus.

Savukārt 24.aprīlī darbos māju pagalmā iesaistīsies arī paši pagalma iedzīvotāji. Otra pagalmu labiekārtošana kopā ar ainavu arhitektu savienības, apsaimniekotāju pārstāvjiem un iedzīvotājiem sestdien notiks Rusova ielā Čiekurkalnā.

24.aprīlī jaunajai sezonai tiks sagatavota arī Spīķeru piestātnes teritorija pie Daugavas krastmalas. Piestātne, kurā kuģošanas sezonā pilsētas viesi un iedzīvotāji ierodas no Vecrīgas uz Spīķeru radošo kvartālu, tiks uzkopta pēc ziemas sezonas, kā arī piestātnes sienas tiks attīrītas no grafiti, brīvprātīgi palīdzot "Smilšu strūkla.lv".

Lielā talka Latvijā notiek trešo gadu pēc kārtas - sestdien, 24.aprīlī, no plkst.9 līdz 14 visā valstī vienlaikus. Šogad talku atbalsta un talkot aicina Rīgas brīvosta, "Rimi" un "TV3".

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.