Trolejbusa sabrauktā meitene austiņās klausījās mūziku; transportu nepamanīja

© Kristaps Kuhaļskis f/64

Pusaudze, kuru ceturtdienas vakarā nobrauca trolejbuss, bija šķērsojusi ielu krustojumā un nebija pamanījusi braucošo trolejbusu, visticamāk, tāpēc, ka viņai uz ausīm bija mūzikas atskaņotāja austiņas. Meitene no gūtajām traumām notikuma vieta mira.

Ap pulksten 17.30 Prūšu un Bultu ielas krustojumā Rīgā, Ķengaragā, 15. trolejbuss notrieca aptuveni 14 gadus vecu meiteni, kura no gūtajām traumām notikuma vietā nomira. Kā nra.lv stāsta notikuma aculiecinieki, meitene bija šķērsojusi krustojumu pa diagonāli, iespējams, skrienot uz trolejbusa pieturu, kas ir uzreiz aiz krustojuma. Tajā nav luksafora, līdz ar to gājējiem nākas krustojumu šķērsot, izvairoties no automašīnām.

Pusaudze trojelbusu nepamanīja, iespējams, tāpēc, ka viņai uz ausīm bija austiņas, galvā cepure.

No smagajām traumām meitene mira notikuma vietā, pirms vēl ieradās ātrā palīdzība. Trolejbusa vadītāja bija tik lielā šokā, ka arī viņai bija nepieciešama mediķu palīdzība. Trolejbusa vadītāja nespēja izvairīties no sadursmes, lai arī, pēc aculiecinieku teiktā, trolejbuss jau bija sācis bremzēt, lai apstātos pieturvietā. Trolejbusa vadītāja tika nogādāta slimnīcā.

Meitene dzīvojusi netālu no notikuma vietas, uzreiz pēc notikušā atskrēja arī meitenes māte. Viņai mediķi sniedza palīdzību, jo sieviete ari bija šoka stāvoklī.

Svarīgākais