Ceturtdien pēdējo reizi protestēs pret dzīvnieku paverdzināšanu

© Ādolfs Mārtiņš Krauklis / F64 Photo Agency

Kā ziņo Dzīvnieku aizsardzības organizācija "Dzīvnieku brīvība" facebook lapā, ceturtdien, 15.jūnijā, pie Saeimas norisināsies pēdējā protesta akcija par savvaļas dzīvnieku aizliegumu piedalīties cirkā.

Patlaban Tautsaimniecības komisija un Jūlija Stepaņenko (Saskaņa) nerimstoši cenšas atļaut cirkā izmantot savvaļas sugu dzīvniekus. Maldinoši uzdodot par ieganstu “nepieciešamību” pēc precizējumiem un mērķtiecīgi jaucot prātu deputātiem un sabiedrībai, uz likumprojekta pēdējo lasījumu nodevīgi tiek virzīta samudžinātu priekšlikumu gūzma, kas patiesībā ir pakārtoti vienam mērķim - atkāpties no pilnīga savvaļas dzīvnieku izmantošanas aizlieguma cirkā.

Ja tomēr protesta akcija neizdosies un komisijas priekšlikums tiks apstiprināts, ažiotāža par cirka dzīvnieku aizsardzību tiks pārcelta atpakaļ uz Zemkopības ministriju un zvēru paverdzināšana turpināsies.

Biedrība uz protesta akciju aicina ikvienu iedzīvotāju, kuram nav vienaldzīgs neaizsargāto savvaļas dzīvnieku liktenis. Akcija norisināsies no pulksten 8.30 līdz 9.00, un jau šobrīd ir iespēja tai pieteikties elektroniski.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.