Aishas fanu sveiciena veidotāji apmierināti ar paveikto

Vakar, 20. aprīlī, Rīgā bija ieradusies Norvēģijas sabiedriskās televīzijas radošā grupa, lai nofilmētu Latvijas vizītkarti - Aishas fanu sveicienu, kas tiks parādīts īsi pirms Aishas uzstāšanās starptautiskajā pusfinālā 25. aprīlī, kā arī līdzi jušanas procesu kādā latviešu ģimenē.

Norvēģijas TV režisoram un operatoram Leifam Hatlandam Latvija bija jau 12. valsts, kurā viņš, atbilstoši konkursa scenārijam, veido identiskus sižetus. Kopumā norvēģiem šogad jāapceļo 39 valstis – visas Eirovīzijas starptautiskā konkursa dalībnieces.

Vakar pēc šī sižeta tapšanas LTV radošā komanda kopā ar Norvēģijas TV pārstāvjiem devās uz Tīnūžiem, lai veidotu improvizētu Eirovīzijas skatīšanās vakaru un nofilmētu ģimeni, kurai Eirovīzijas skatīšanās kļuvusi par ikgadēju tradīciju un labu ieganstu līksmai ģimenes sanākšanai.

Kā jau vakar ziņots, par šādu Latvijas ģimeni atlases rezultātā kļuva kuplā Vārtiņu ģimene no Tīnūžiem. Improvizētais Eirovīzijas vakars viesmīlīgajās mājās izvērtās jautrs un nebēdīgs. Gardumi, īpaši plakāti, fanu atribūti un pat Latvijas karogs viesistabā, lieli un mazi Eirovīzijas fani, smiekli un ūjināšana – to visu fiksēja Norvēģijas TV, lai izveidoto video sižetu parādītu simtiem miljonu lielajai auditorijai, tā portretējot Latvijas TV skatītāju emocijas skatoties starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais