Rīgas dome plāno piešķirt miljonu latu piebraukšanas uzlabošanai pie skolām un bērnudārziem

Rīgas dome šā gada budžeta grozījumos plāno piešķirt vienu miljonu latu piebraukšanas uzlabošanai pie skolām un bērnudārziem, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Kā norādīja Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, minēto miljonu latu plānots izlietot bedrīšu "lāpīšanai" piebraucamajos ceļos.

Piebraucamo ceļu remontam plānots rīkot konkursu, un darbu apjoms būs atkarīgs no konkursa rezultātiem - konkursā tiks noskaidrota viena kvadrātmetra remonta izmaksas. Strods informēja, ka bedrīšu remontam var izmantot dažādas tehnoloģijas, bet vidējās kvadrātmetra remonta izmaksas ir deviņi lati, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina aģentūras LETA aprēķini, izlietojot miljonu latu, par šādu cenu varētu "aizlāpīt" piecus metrus platu ielu aptuveni 18 kilometru garumā.

"Gala apjomu noteiks pēc konkursā apstiprinātās cenas," norādīja departamenta direktors.

Nepieciešamo summu plānots piešķirt budžeta grozījumos, palielinot budžeta deficītu. Deficīts tiek segts no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

LETA jau ziņoja, ka šā gada budžeta grozījumos Satiksmes departamentam jau plānots piešķirt 1,3 miljonus latu veikto darbu apmaksai par ielu uzturēšanu sniegotajā ziemā.

Veicot šā gada budžeta grozījumus, Rīgas pašvaldība plāno palielināt budžeta deficītu par astoņiem miljoniem latu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Grozījumu projektā paredzēts, ka pašvaldības kopējie ieņēmumi samazināsies par 1,1 miljonu latu, sasniedzot 409,1 miljonu latu.

Savukārt izdevumus plānots palielināt par septiņiem miljoniem latu, līdz ar to kopējie izdevumi šogad plānoti 437,3 miljoni latu.

Pēc ieņēmumu samazināšanas un izdevumu palielināšanas pašvaldības 2010.gada budžeta deficīts varētu sasniegt 28,1 miljonu latu. Deficītu plānots segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma virzīt budžeta grozījumu projektu izskatīšanai pārējās domes komitejās. Pēc priekšlikumu apkopošanas budžeta projekts tiks vēlreiz skatīts šajā komitejā, bet galīgais lēmums tiks pieņemts domes sēdē šā gada maijā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi kopumā bija lielāki, nekā plānots, taču šā gada pirmajos divos mēnešos tie būtiski atpaliek no plāna, liecina Rīgas domes Finanšu departamenta informācija.