Televīzijas centra darbinieki sakops Zaķusalas torņa apkārtni

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) darbinieki un vadība "Lielo Talku"pavadīs Zaķusalā, sakopjot teritoriju ap ceļu no Salu tilta līdz tornim.

Zaķusalā atrodas viens no Rīgas īpašākajiem objektiem - Eiropas Savienībā augstākais Rīgas radio un televīzijas tornis (368 m), kuru ikdienā apmeklē ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī ārvalstu tūristi, lai Latvijas galvaspilsētu apskatītu no 97 metru augstā torņa skatu laukuma.

Lai nokļūtu no Salu tilta līdz tornim, apmeklētājiem jāmēro gandrīz divus kilometrus garš ceļš, pa kuru ne vien nekursē nekāds sabiedriskais transports, bet kuru ikdienā arī neviens nekopj. Tādēļ atkritumi tiks vākti ne tikai uzņēmumam piederošajā gandrīz piecu hektāru plašajā torņa teritorijā, bet arī ap ceļu posmā no torņa līdz Salu tiltam.

Talkā piedalīsies visi tie LVRTC Rīgā strādājošie darbinieki, kuriem tobrīd nav jāpilda operatīvi darba pienākumi. Uzņēmums arī pats ir apņēmies izvest maisus ar savāktajiem atkritumiem, tādējādi atvieglojot Lielās talkas organizatoru pienākumus.

LVRTC ir viens no vadošajiem elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, piedāvājot telekomunikāciju risinājumus nozīmīgākajiem Latvijā pārstāvētajiem mobilo sakaru, interneta un telekomunikāciju operatoriem, kā arī valsts institūcijām.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī un virszemes ciparu TV apraides projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Tūlīt apritēs gads, kopš LVRTC ir arī oficiālais sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs valstī.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.