No lidostas "Rīga" uz populārākajiem maršrutiem šodien, visticamāk, lidojumi netiks atsākti

Arī šodien no starptautiskās lidostas "Rīga" lidojumi uz populārākajiem maršrutiem Skandināvijā un Lielbritānijā vulkānu pelnu dēļ, visticamāk, netiks atsākti.

Šādu viedokli pauž Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Arī lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts skaidroja, ka lidostā joprojām cilvēku nav daudz, jo populārākajos maršrutos - uz Lielbritāniju, Vāciju - joprojām lidot nevar. Reisi ir atsākti uz Dienvideiropas valstīm, piemēram, Turciju, Grieķiju, kā arī Krieviju un NVS valstīm.

"Pat tad, ja šodien Īslandes vulkānā sāktos liels izvirdums, šodien tas situāciju Latvijas gaisa telpā nemainītu. Vērojot mākoņu pārvietošanās dinamiku, prognozes liecinot, ka, vulkānam paliekot mierīgam, rīt pelnu mākonis Latvijas gaisa telpu būs pilnībā pametis," skaidroja Čerņonoks.

Jau ziņots, ka vakar starptautiskā lidosta "Rīga" apkalpoja aptuveni 30% no ikdienā ienākošajiem un izejošajiem reisiem.

Jau ziņots, ka 15. aprīlī Īslandē izvirda vulkāns Eijafjadlajegidla, kas paralizēja Eiropas aviosatiksmi un radīja sabiedrības bažas par pelnu kaitīgo ietekmi uz vidi.