Skatīs uzņēmēja Lauvas un advokāta Lozes strīdu

Rīgas apgabaltiesa trešdien, 16.septembrī noteikusi tiesas sēdi, lai izskatītu uzņēmēja Mārtiņa Lauvas prasību pret advokātu Jāni Lozi un ar viņu saistītajiem uzņēmumiem par 1,05 miljonu latu aizdevuma piedziņu, liecina Latvijas tiesu interneta portālā pieejamā informācija.

Šā gada janvārī Lauva Rīgas apgabaltiesā iesniedza prasību, lūdzot no Lozes un ar viņu tolaik saistītajām SIA "Blaumaņa nami" un SIA "Tango projekts" piedzīt minēto summu, kā arī piemērot prasības nodrošinājumu. Patlaban lietā atbildētāja statusā ir "Blaumaņa nami" un SIA "TBKD", kuru iepriekš sauca SIA "Tango projekts".

Kā trešās personas prasītāja pusē minētas ekspremjeram Andrim Šķēlem (TP) pastarpināti piederošās sabiedrības SIA "TA projekts" un AS "Nordea banka". "TA projekts" pilnībā pieder firmai "TA sabiedrība", kuras vienīgais īpašnieks ir Šķēle.

Tieši "TA projekts" tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova rīkotajās izsolēs aprīļa sākumā iegādājās nekustamos īpašumus Rīgas centrā, kvartālā starp Dzirnavu, Tērbatas, K.Barona un Blaumaņa ielu, kur tiek attīstīts vērienīgais "Tango projekts", kas vēl nesen pastarpināti piederēja Lozem. Maijā Rīgas apgabaltiesa apstiprināja Stepanova rīkoto izsoļu rezultātus, bet noraidīja Lauvas sūdzības par tiesu izpildītāja rīcību izpildu lietā.

Iepriekš "Blaumaņa nami" Lozem piederēja pilnībā, taču februāra sākumā tika veiktas izmaiņas, un patlaban 99% uzņēmuma pieder jaunajam tās īpašniekam - Mārim Liepiņam, bet Lozes īpašumā palicis aptuveni 1%. Tādējādi Lozem "Tango projektā" tagad netieši pieder vairs tikai nepilns procents daļu.

Februāra sākumā "Tango projekta" pamatkapitāls tika dubultots līdz 9,28 miljoniem latu. Liepiņš pārņēma uzņēmuma kontroli ar 51,22% kapitāldaļu, bet atlikušie 48,78% palika SIA "Blaumaņa nami", kuru arī gandrīz pilnībā - 99% daļu - savā īpašumā ieguva Liepiņš.

Liepiņš marta sākumā arī nodibināja uzņēmumu "MM Projekts", kas 6.martā pārņēma viņam piederošo daļu īpašuma tiesības gan "Tango projektā", gan "Blaumaņa namos".

Kā aģentūrai LETA iepriekš prasības iesniegšanu skaidroja Lauva, situācija esot ļoti vienkārša - Lozem ir aizdota nauda, kas laikā nav atdota atpakaļ. "Tomēr notiek aktīvas sarunas ar Jāni [Lozi], un ceram, ka viss tiks atrisināts mierīgā ceļā," sacīja Lauva.

Loze aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka ar Lauvu ir panācis vienošanos par esošo saistību izpildi. "Patlaban tiek strādāts pie tā, lai izpildītu esošās saistības," sacīja Loze, uzsverot, ka viņam ar uzņēmēju Lauvu "mērķis ir kopīgs - nokārtot visas saistības" - un nekādu nesaprašanos abu starpā neesot.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.