Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zināms, kad Rīgā tiks pabeigtas "Z-Towers" ēkas

© Adeadendstreet.co.uk.

AS Tower Construction Management noslēdza līgumu ar SIA Merks par daudzfunkcionālā kompleksa Z-Towers būvniecības pēdējā posma veikšanu un objekta nodošanu ekspluatācijā.

AS Towers Construction Management 2017.gada 31.maijā vienojusies ar AS Merko Ehitus grupas uzņēmumu SIA Merks par Z-Towers augstceltņu būvniecības pabeigšanu, labiekārtošanu un projekta nodošanu ekspluatācijā. Līgumā minētā summa ir 36 miljoni eiro. Z-Towers, kas atrodas Rīgā, Raņķa dambī 30, būs lielākais daudzfunkcionālais projekts Latvijā un tā nodošana ekspluatācijā ir paredzēta 2018.gada otrajā pusē.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka izdevies vienoties ar vienu no Latvijas vadošajiem būvuzņēmumiem SIA Merks par Z-Towers projekta būvniecības darbu pabeigšanu. Mēs ceram, ka SIA Merks pieredze un profesionālisms palīdzes ātrāk un precīzāk realizēt un nodod ekspluatācijā mūsu projektu,” stāsta AS Towers Construction ManagementPārdošanas un reklāmas daļas vadītāja Irēna Viļuma.

Z-Towers kompleksa ģenerālbūvuzņēmēja SIA Merks darbība, sākot ar jūniju, iekļaus Ziemeļu torņa dzīvojamās platības apjoma būvi (197 dzīvokļi), Dienvidu torņa biroju un komercplatību (22,5 tūkstoši kv. metri) izbūves darbus un teritorijā esošās parku platības (3,5 tūkstoši kv. metri) labiekārtošanu.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Kopējā kompleksa platība ir 97 500 m2. Podium daļā kompleksa klientiem un viesiem tiks piedāvāti dažāda veida ēdināšanas un cita veida pakalpojumi, tajā skaitā augstākās klases fitnesa klubs ar 25 metrus garu peldbaseinu. Kompleksā ietilps arī pazemes autostāvvieta ar vietām 650 automašīnām.