Lidostā "Rīga" pakāpeniski atgriežas dzīvība

Šorīt lidostā "Rīga" pakāpeniski atgriežas dzīvība. Ir izlidojis reiss plkst.10.20 uz Barselonu un plkst.9.15 ar 25 minūšu kavēšanos izlidoja reiss arī uz Kijevu. Aviokompānija "airBaltic" paziņojusi, ka šodien veiks 13 lidojumus uz Barselonu, Stambulu, Amsterdamu, Nicu, Atēnām, Kijevu, Maskavu, Romu, Viļņu, Kaļiņingradu, Stokholmu un Oslo.

Savukārt "Ryanair" lidojumus plānojusi atsākt tikai rīt.

Liela drūzmēšanās nav vērojama, cilvēki ir mierīgi un vēro informāciju par lidojumiem uz tablo. Pie Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") kasēm izveidojusies aptuveni 100 cilvēku liela rinda, savukārt pie aviokompānijas "Ryanair" kasēm rinda ir salīdzinoši maza.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidostas "Rīga" preses sekretārs Mārtiņš Langrāts, parasti lidostas mājaslapu aplūko 1,7 miljoni apmeklētāju mēnesī, taču vulkāna izvirduma izraisīto gaisa satiksmes problēmu dēļ interese par notikumiem lidostā ir strauji palielinājusies, un mājaslapas apmeklētāju skaits sasniedzis 800 000 līdz 900 000 dienā.

"Lidojumi tiek veikti uz vietām, kur atļauts lidot. Galvenokārt tie ir austrumu un dienvidu maršruti, iespējams, arī Zviedrija," biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs, piebilstot, ka visās Eiropas valstīs gaisa satiksme vēl nav atjaunota, līdz ar to lidojumi visos maršrutos vēl nav iespējami.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais