Atcelto avioreisu dēļ Rīgas centra viesnīcās klientu skaits palielinājies tikai nedaudz

īgas centra viesnīcās klientu skaits saistībā ar Latvijas gaisa telpā slēgto gaisa satiksmi pieaudzis vien nedaudz. Vienīgā no viesnīcām, ar kuru sazinājās aģentūra LETA un kurā klientu skaits bija pieaudzis būtiski, ir "Islande Hotel".

Viesnīcas "Islande Hotel", kuru saviem klientiem rekomendē arī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", reģistratūrā aģentūra LETA uzzināja, ka pēdējo trīs dienu laikā viesnīca ir burtiski pārpildīta un klientu skaits ir vismaz dubultojies. Lielai daļai klientu tieši "airBaltic" apmaksā apmešanos "Islande Hotel".

Viesnīcas darbinieks sacīja, ka klienti pie viņiem pārsvarā ieradušies no lidostas "Rīga". Sākotnēji viņi bijuši ļoti neapmierināti un dusmīgi, taču tagad jau apraduši ar situāciju.

Ir arī tādi klienti, kuri negaida gaisa satiksmes atjaunošanos un meklē alternatīvus ceļus, piemēram, izvēlas autobusu vai pat nejauši iepazinušies ceļabiedri kopīgi "sametas" taksometram, lai nokļūtu galamērķī.

Citās sazvanītajās viesnīcās klientu skaits bija pieaudzis pavisam nenozīmīgi vai arī palicis nemainīgs.

Viesnīcas "Reval Hotel Latvija" reģistratūrā informēja, ka klientu skaits pieaudzis vien nedaudz, jo Rīgā nenokļuvušo klientu, kuri bija rezervējuši viesnīcas numuriņus, skaits līdzinās tam klientu skaitam, kuri Latvijas galvaspilsētā spiesti uzturēties slēgtās gaisa satiksmes dēļ.

Līdzīga situācija bija arī viesnīcās "Hotel Bergs", "Radisson Blu Daugava", "Reval Hotel Elizabete" un "Reval Hotel Rīdzene".

"Negribētu teikt, ka klientu skaits būtu ārkārtēji palielinājies vai arī samazinājies," bija atbilde, ko var dzirdēt gandrīz katrā viesnīcas reģistratūrā.

Jau ziņots, ka gaisa telpa virs Latvijas Islandes vulkāna izvirduma pelnu mākoņa dēļ būs slēgta vismaz līdz šodienas plkst.15, kas nozīmē, ka joprojām aizliegti visi lidojumi no lidostas "Rīga".

Kā liecina Eiropas meteorologu prognozes, šādi traucējumi, visticamāk, varētu saglabāties līdz nākamās nedēļas vidum - trešdienai, ceturtdienai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.