Interesanti: Šogad Muzeju naktī taps sarkanbaltsarkanā karoga digitālā versija

f64, att. ilustratīva nozīme © f64

Saeimas nams Muzeju naktī apmeklētājiem durvis vērs jau astoto gadu pēc kārtas. Gatavojoties valsts simtgadei, Saeimas namā ikvienam parlamenta apmeklētājam būs iespēja Latvijas karogā digitāli ierakstīt savu vārdu uz īpaši sagatavota audekla.

Tostarp būs iespējams aplūkot šo gleznā "Tautas veidots karogs" pārvērsto stilizēto karogu, ko pagājušā gada novembrī kā dāvanu Latvijai nozīmīgajā jubilejā izveidoja festivāla "Staro Rīga!" laikā. To varēs izdarīt ne vien pasākuma laikā, bet arī attālināti no ikvienas vietas pasaulē - mājaslapā www.musukarogs.lv, informē Saeimas Preses dienests.

f64

Tāpat būs apskatāmi no tautas veidotā karoga fragmenta īpaši izveidoti suvenīri. Kopumā no tā tapuši 18 darbi, kas simboliski vēsta par mūsu valsts dzimšanas dienu 1918.gada 18.novembrī. Viens no šiem suvenīriem šī gada Saeimas pavasara talkas laikā tika pasniegts Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes radiniekiem, lai kļūtu par vienu no pirmajiem eksponātiem Čakstes muzeja jaunajā ēkā.

Svarīgākais