Ar nepatīkamu pārsteigumu beidzas 45 vācu studentu ballīte Rīgā

© Rīgas pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki vakar neilgi pirms pusnakts saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Stabu ielā, jo dzīvoklī risinājās vērienīga studentu ballīte, kuras dēļ apkārtējo dzīvokļu iemītnieki nevarēja doties pie naktsmiera.

Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka mūzika dzīvoklī netiek atskaņota, taču troksnis tāpat ir pamatīgs, jo ballītē bija aptuveni 45 cilvēki, kuri skaļi sarunājās un ik pa laikam klaigāja. Mirkli vēlāk noskaidrojās, ka dzīvokļa saimnieks ir apmaiņas students no Vācijas, un arī lielākā daļa viesu ir Vācijas studenti.

Rīgas policisti mēģināja jauniešus uzrunāt angļu valodā, taču ballētāji bija tā iekarsuši, ka mieru spēja saglabāt vien uz pāris sekundēm, bet uzreiz pēc tam atsāka trokšņošanu. Tajā brīdī situāciju atrisināt palīdzēja divi Vācijas policijas uniformās tērpti policisti no Brēmenes, kuri šonedēļ pieredzes apmaiņā viesojās Rīgas pašvaldības policijā.

Brēmenes kārtības sargi uzrunāja jauniešus viņu dzimtajā valodā un izskaidroja, kādēļ ir ieradušies. Šādu notikumu pavērsienu studenti uzņēma ar neviltotu sajūsmu, jo nebija gaidījuši, ka Latvijā pēkšņi sastaps Vācijas likuma sargus. Uzklausot policistus, jaunieši pārtrauca ballīti un lielākā daļa no viņiem devās projām.

Rīgas pašvaldības policijai jau vairākus gadus ir noslēgts sadarbības līgums ar Brēmenes policiju, un vidēji divas reizes gadā pāris policisti no Brēmenes uz dažām dienām pieredzes apmaiņā dodas uz Rīgu. Tāpat arī Rīgas policisti vidēji divas reizes gadā dodas pie kolēģiem Brēmenē.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais