Sieviete Rīgā ziņo par zīdaini narkomānu rokās; policijas rīcība šokējoša

© F64

Kādas māmiņas uzmanību Elizabetes ielas krustojumā pamanījusi kādu pāri ar bērnu ratiņiem. Izskatījies, ka abi vecāki lietojuši narkotikas, jo ar grūtībām spējuši nostāvēt kājās. Ratos atradies mazulis, kas bijis vien pāris mēnešus vecs un skaļi raudājis. Jaunā māmiņa nekavējoties ziņojusi policijai, tomēr šoreiz viņa ir nepatīkami pārsteigta par likumsargu reakciju, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Sieviete, kas pamamījusi pāri ar raudošo bērnu nekavējoties par redzēto ziņojusi likumsargiem. Viņa izstāstījusi situāciju un piedāvājusi sekot pārim. Tā vietā, lai ierastos notikuma vietā, policijas darbiniece māmiņai atbildējusi, ka likumsargi neies meklēt attiecīgos cilvēkus pa visu Rīgu.

Kamēr sieviete stāstījusi situāciju policijai, tikmēr viens no skaļi raudošā bērna vecākiem pamatījis, ka viņam seko, paņēmis ratus un iekāpis trolejbusā un aizbraucis. Tikmēr zvanītājas vīrs vēl vairākkārt sazinājies ar likumsargiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Ansis Pumpurs sarunā ar raidījuma "Bez tabu" žurnālstu norādīji, kasieviete ļoti adekvāti aprakstīja situāciju un ir dzirdams, kā viņa tiešām piedāvā sekot pārim. Policijas pārstāvis aicina zvanītājus kaut vai e-pasta veidā aprakstīt situāciju, jo tad būs vieglāk uzsākt pārbaudes. Ja tās laikā atklāsies pārkāpumi, tiks ierosināta disciplinārlieta.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais