Rīgā svin Uzvaras dienu; policija strādā pastiprinātā režīmā; SKATIES TIEŠRAIDES

© f64

Šodien Rīgā ar plašu pasākumu programmu tiks svinēta tā dēvētā Uzvaras diena, liecina pasākuma organizatoru - biedrības "9maijs.lv" - mājaslapā pieejamā informācija.

Svinības ar ziedu nolikšanu pie Uzvaras pieminekļa sāksies jau plkst.10. Tajā piedalīsies arī Rīgas pilsētas vadītājs Nils Ušakovs (S) un ārvalstu vēstnieki.

Portāla nra.lv lasītāji daudzām 9. maija norisēm varēs sekot līdzi tiešraidēs no Uzvaras pieminekļa pakājes.

Pēc ziedu nolikšanas sāksies svētku koncerts, kurā piedalīsies vairāk nekā 500 mākslinieku no Latvijas un ārvalstīm. Plkst.19 Otrā pasaules kara upuri tiks pieminēti ar klusuma brīdi, savukārt jau plkst.21.20 svinību viesus uzrunās Ušakovs, bet pēc tam sekos Krievijas rokgrupas "Čaif" koncerts.

Plkst.22.45 paredzēts salūts.

Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Tāpat plkst.15 sāksies gājiens, kura mērķis ir saglabāt ģimenes atmiņas par tiem ģimenes locekļiem, kuri 2.Pasales kara laikā ir cīnījušies Sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju. Gājiens tāpat kā iepriekšējos gados paredzēts no Kalnciema un Slokas ielas krustojuma pa Slokas ielu līdz Uzvaras parkam. Pasākumu pieteikušas privātpersonas Margarita Dragile un Elizabete Krivcova. Tas plānots no plkst.15 līdz 19. Gājiens pieteikts aptuveni 1000 cilvēkiem.

Šogad pirmo reizi sapulci 9.maijā pieteikusi arī biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Tā plānota Latviešu strēlnieku laukumā laikā no plkst.15 līdz 19.30. Sapulces mērķis ir atgādināt par 2.Pasaules kara norisi, tā sekām un padomju okupācijas nodarīto kaitējumu.

Ģirts Ozoliņš/ f64 photo agency

Kā ziņots, Latvijā šodien atzīmē Eiropas dienu.

Valsts policija (VP) šodien Uzvaras parka apkaimē sabiedrisko kārtību nodrošinās pēc īpaša plāna, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

Parkā par kārtību ir atbildīgi pasākuma organizētāji, kas nepieciešamības gadījumā var piesaistīt Valsts policiju. Savukārt VP atradīsies pie parka. Šāda kārtība bija arī pagājušā gadā.

Attiecībā uz iespējamiem riskiem VP norādīja, ka policija drošības pasākumiem ir gatava un situāciju kontrolējot.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais