Uz tā dēvētās Uzvaras dienas ieskandināšanu atnākuši vien 200 cilvēki

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Ieskandināt Krievijā atzīmēto Uzvaras dienu Rīgā, Uzvaras parkā, šovakar ir sanākuši vien ap 200 cilvēki.

Uz skatuves, kas uzstādīta pieminekļa pakājē, uzstājas dažādi kolektīvi un solisti, izpildot dziesmas krievu valodā, kā arī dejojot krievu tautas dejas. Šos priekšnesumus, sēžot uz soliņiem, vēro aptuveni 100, galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki. Pasākuma vadītāja pēc katras bērnu un jauniešu izpildītās dziesmas aicina publiku aplaudēt aktīvāk, jo "pārāk klusu aplausu dēļ bērni baidās nākt uz skatuvi".

Citi cilvēki izklīduši pa parka teritoriju, daļa no viņiem apmetušies pustukšajā ēdināšanas zonā, kurā vēl tiek uzstādītas ēdināšanas teltis.

Tikmēr pieminekļa pakājē jau gulst ziedi. Atsevišķos pušķos iesietas lentes Krievijas karoga krāsā. Biedrības "9.maijs.lv" pārstāvji dala klātesošajiem svētku karodziņus.

Galvenie pasākumi ir iecerēti 9.maijā, kad tradicionāli uz pieminekli dodas tūkstošiem cilvēku.

Teritoriju apsargā apsardzes firma, patrulē Valsts policija, kā arī dežūrē mediķi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais