Nākammēnes notiks interneta lapu izstrādes speciālistu konference

22.maijā notiks Baltijas valstīs pirmā starptautiskā interneta mājaslapu izstrādes speciālistu zinātniskā konference "Web Standards Days Riga 2010", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Web tehnoloģiju skolas" pārstāvis Ņikita Seleckis.

Konference notiks viesnīcas "Tallink Hotel Riga" konferenču hallē un pulcēs gan lielu interneta mājaslapu izstrādes profesionāļu skaitu no Baltijas un NVS valstīm, gan visus tos, kuri interesējas par tīmekļa lapu un servisu izstrādes standartiem un tehnoloģijām, skaidroja Seleckis.

Pasākuma mērķis ir interneta standartu praktiskas pielietošanas pieredzes popularizācija un izplatīšana. Pasākuma ziņotāju un viesu vidū būs uzņēmumu "Opera Software", "Jandeks", "SUP", "InVenture", "Web Optimizator", "Lovata Group" pārstāvji.

Seleckis skaidroja, ka konferences programma sastāv no dažām lekcijām, kuros dalībniekiem tiks pastāstīts par labi zināmo un jauno tehnoloģiju attīstību, kā arī par to, kā var iemācīties gūt labumu no ikdienas kļūdām. Lekciju pamattēmas: mājaslapu izveides modernās pieejas, "HTML 5", "CSS 3", pārlūkprogrammu dzinēju attīstība, mobilo pārlūkprogrammu īpašības.

Svarīgākais