KONFLIKTS: Kādēļ Kuģu būvētava "norauj" svētkus Vecmīlgrāvja bērniem?

© apkaimes.lv

Vecmīlgrāvja aktīvisti ceļ trauksmi- šogad mazajiem rīdziniekiem tikšot liegta iespēja skaisti un patriotiski nosvinēt valsts svētkus.

Projekta vadītājs Uģis Bērziņš uzsver, ka jau septīto gadu Vecmīlgrāvja attīstības biedrība bija plānojusi rīkot sociālo sabiedrības saliedētības akciju Vecmīlgrāvja bērniem "Mūsu ostas sēta 2017", kuras laikā skolēni no apkaimes skolām apgleznoja Rīgas brīvostas dzelzsbetona sētu. Diemžēl šogad Rīgas kuģu būvētavas pārstāvji nolēmai neļaut šīs akcijas rīkošanu.

Sešu gadu laikā nebija noticis neviens gadījums, kad apgleznotā sēta tiktu bojāta ar kādiem nesankcionētiem grafiti zīmējumiem vai kā citādi "izbojāta". Turklāt šogad akcijai tika plānota īpaša nozīme, tā notiktu Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā un būtu veltīta Latvijas valstiskuma simtgadei, tāpēc bija plānots uz sētas uzgleznot visu Latvijas novadu tautastērpu jostu rakstus.

Rīgas brīvosta līgumā ar Vecmīlgrāvja attīstības biedrību jau visus šos gadus akceptējusi šādu akciju kā ostas un iedzīvotāju sadraudzības faktoru.

Diemžēl, neskatoties uz iepriekšēju mutisku vienošanos, Rīgas kuģu būvētava (RKB), kura nomā brīvostas teritoriju aiz šīs sētas posma, lēmusi nepieļaut šīs svētku akcijas rīkošanu. 24.aprīlī Vecmīlgrāvja attīstības biedrībai nosūtītajā atbildes vēstulē, minēts, ka RKB nepiekrīt šīs Latvijas svētku akcijas rīkošanai drošības un citu būtisku apsvērumu dēļ.

"Sētas tehniskais stāvoklis ir vērtējams kā neapmierinošs un jebkādas darbības ap betona sētu var radīt draudus apkārtējiem cilvēkiem," pausts atbildes vēstulē. Konkretizēts, ka bērnu gleznošana apdraudētu RKB īpašumu un bērnu drošību, teikts arī, ka tuvākajos gados paredzēta sētas rekonstrukcija, kā arī RKB nevarot uzņemties tādu slogu, kā sētas tīrīšanu no dubļiem, kurus radīšot garām braucošais transports.

Jāatgādina, ka visas akcijas laikā sētas apgleznošanā bērni piedalās skolotāju, vecāku un biedrības darbinieku uzraudzībā. Līdz šim svētki izraisījuši tikai prieku un veicinājuši sabiedrības saliedētību, kāpēc tagad pēkšņi parādījušies kādi "drošības apsvērumi"?

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.