Korupcijas dēļ Gaiļezera slimnīcai nodarīti zaudējumi 12 000 eiro apmērā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Prokuratūra Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas nodevusi tiesai krimināllietu, kurā saistībā ar prettiesiska labuma pieņemšanu no pacientiem apsūdzēti seši VSIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" medicīnas darbinieki. Prokuratūra uzskata, ka lietā figurē 20 epizodes un slimnīcai nodarīti zaudējumi 12 000 eiro apmērā.

Prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret sešiem slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Gaiļezers" diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem un kādas citas stacionāra "Gaiļezers" nodaļas darbinieku, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, laikā no 2013. gada oktobra līdz 2015. gada aprīlim vairāki medicīnas darbinieki, izmantojot savas pilnvaras, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu, sistemātiski pieprasīja materiālas vērtības un tās pieņēma no pacientiem par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu labuma devēja interesēs, apejot noteikto rindas kārtību. Galvenokārt, magnētiskās rezonanses izmeklējumi tika veikti ārpus oficiālā darba laika.

Medicīnas darbiniekiem, apejot noteikto pacientu reģistrēšanas kārtību, veicot izmeklējumus ar magnētisko rezonansi 121 pacientam, slimnīcai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 12396,45 eiro apmērā.

Kopumā veiktas 20 noziedzīga nodarījuma epizodes.

Latvijā

"Disidents" veidota kā informatīvs manifests, kur mākslinieki savus darbus pamato ar domas un idejiskās pašizpausmes nozīmīgumu, paužot savu viedokli un skatījumu individuālās izteiksmes materializācijā. Izstādes darbi veidoti no dažādiem materiāliem, objektiem, kas izvietoti Stūra mājā. Tie atspoguļo mākslinieku redzējumu, emocijas un izjūtas par pašreizējo situāciju pasaulē. Izstādē piedalās deviņi mākslinieki - "SOME1", Oļegs Tillbergs, Kirils Panteļejevs, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Herberts Verpakovskis, Toms Jansons, Raitis Hrolovičs un "MO".