Juglā sāk skalot ūdensvadus, uzsākti apjomīgi darbi Rīgā

NOTĪRA APLIKUMU. Ūdensvadu skalošana notiek orientējoši no pulksten 8 līdz 20, tās laikā iespējami ūdens uzduļķojumi ūdensvada skalošanas apkaimē un ūdens spiediena maiņas, taču neērtības iedzīvotājiem ir īslaicīgas. Brauktuvju segums šo darbu laikā netiek bojāts. Juglā ūdensvada skalošana notika visu pagājušo nedēļu, kur bija ieradies arī SIA Rīgas ūdens Ūdensvada un kanalizācijas tīklu dienesta Ūdensvada tīklu skalošanas grupas vadītājs Normunds Ziemeli © F64

Ar ūdensvada skalošanas darbiem Rīgā, Juglā, SIA Rīgas ūdens atsāk sistemātisko ūdensvadu skalošanas programmu, ko bija apgrūtinoši veikt gada aukstajā laikā nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ.

Skalošanu veic orientējoši no pulksten 8 līdz 20, tās laikā iespējami ūdens uzduļķojumi ūdensvada skalošanas apkaimē un ūdens spiediena maiņas. SIA Rīgas ūdens informē, ka Juglas apkaimē aprīlī plānots izskalot ūdensvadus ar kopējo garumu 15 360 metru. Ar precīzu ūdensvada skalošanas darbu objektu sarakstu var iepazīties uzņēmuma mājaslapas aktuālo bojājumu sadaļā. Tur norādīts, ka šodien skalošana paredzēta Murjāņu, Tramplīna un Susējas ielu apkaimē, ietekmējot vēl citu tuvāk esošo ielu iedzīvotājus.

Ūdensvadu skalošanai izmantotā tehnoloģija darbojas ar impulsa metodi - tiek radīti hidrauliski triecieni, ar kuru palīdzību tiek noņemts cauruļvadu aplikums, kas uzkrājies daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma, tā sauktā rūsainā ūdens, draudus. Šāda metode ir saudzīga pret ūdensvada tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām. No šā gada ūdensvada skalošanas darbus patstāvīgi sākusi veikt SIA Rīgas ūdens Ūdensvada tīklu skalošanas grupa, līdz šim ar to kā ārpakalpojuma sniedzēji nodarbojās vācu uzņēmuma Hammann speciālisti. SIA Rīgas ūdens iegādājās ūdensvada tīklu skalošanas iekārtu, tās izmaksas - 484 420 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa).

Rīgas ūdensvadu sistemātiskā skalošanas programma turpināsies līdz 2020. gadam un aptvers visu Latvijas galvaspilsētu. To īstenojot, Rīgā uzlabosies ūdens kvalitāte un līdz minimumam samazināsies ūdens uzduļķošanās iespējas.

***

uzziņai

• Šogad plānots izskalot ūdensvadus ar kopējo garumu 140 kilometru, bet 2018., 2019. un 2020. gadā - 240 kilometru ik gadu.

• SIA Rīgas ūdens kopumā apkalpo ap 1500 kilometru ūdensvada. Iesākumā tiek skaloti maģistrālie vadi un tīkli Daugavas labajā krastā.

• Jau ir izskaloti maģistrālie ūdensvadi Baltezera, Remberģu un Zaķumuižas apkaimē, kopumā 27,8 kilometru garumā.

***

ŪDENSVADA SKALOŠANA

• 3. aprīlī ūdensvada skalošana notika Juglas krastmalas - Pāles ielas apkaimē,

• 4. aprīlī - Juglas krastmalas un Pāles ielas apkaimē, posmā līdz Kvēles ielai,

• 5. aprīlī - Juglas ielā un Malienas ielā,

• 6. aprīlī - Murjāņu ielā,

• 7. aprīlī - Murjāņu ielas posmā no Brīvības gatves līdz Bākūžu ielai,

• 8. aprīlī - Juglas ielas posmā no Ciemupes ielas līdz Pāles ielai,

• 9. aprīlī - Malienas ielas posmā no Hipokrāta ielas līdz Juglas ielai.

• Nākamie plānotie ūdensvada skalošanas darbi notiks Mežciemā un Teikā.

• Ar precīzāku ūdensvada skalošanas darbu laikā iespējami ietekmēto objektu sarakstu var iepazīties SIA Rīgas ūdens mājaslapas aktuālo bojājumu sadaļā.

Avots: SIA Rīgas ūdens



Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.