Rīgā sākta smilšu izvešana no ielām

Līdz 30. aprīlim Rīgā no ielām tiks savāktas un izvestas smiltis, kas izkaisītas ziemā.

Plānotās izmaksas ir aptuveni 200 000 latu, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Precīzas darbu izmaksas būs zināmas pēc darbu pabeigšanas.

Ielu uzturēšanas darbus Rīgā nodrošina AS "Ceļu pārvalde", SIA "Roadeks" un PS "CP Serviss", savukārt tiltu uzturēšanu veic SIA "Rīgas tilti".

Kā ziņots, putekļu dēļ pazeminājusies gaisa kvalitāte Rīgas centrā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta vadošais speciālists Jānis Kleperis.

"Ir sācies pavasaris, un mēs, rīdzinieki, kā arī Rīgas viesi saulainās dienās arvien biežāk sajutīsim smilšu čirkstoņu starp zobiem un putekļu kņudināšanu nāsīs - smiltis, kas ziemā dāsni kaisītas ielās, un čaklie kūlas un pērno lapu dedzinātāji piemājas dārzos Rīgā un ap pilsētu par to rūpējas," norādīja Kleperis.

Arī intensīvā transportlīdzekļu kustība un tās izraisītais gaisa piesārņojums ar kvēpu daļiņām izplūdes gāzēs, kā arī riteņu saceltie putekļi no ziemā izkaisītajām smiltīm ietekmē gaisa kvalitāti.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).