Piecas alkohola reibumā esošas personas zaņķī pieskata raudošu piecgadnieku

© Rīgas pašvaldības policija

Vakar, 6.aprīlī, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Artilērijas ielas apkaimē, kur iedzīvotāji sūdzējās par nekārtīgiem un trokšņojošiem kaimiņiem.

Ierodoties notikuma vietā, izsaucējs norādīja uz dzīvokli, no kura dzirdami trokšņi un bērna raudas.

Policisti devās uz dzīvokli, kura durvis atvēra kāds iereibis vīrietis. Iekštelpās pamanīta grādīgo dzērienu lietošana vairāku cilvēku starpā. Vīrietis policistus ielaida dzīvoklī. Tā telpas bija smakojošas un piesmēķētas, grīda netīra un lipīga, mēbeles nosmērētas.

Mājoklī konstatēti četri vīrieši, sieviete un mazs bērns. Visi pieaugušie bija manāmā alkohola reibumā. Sarunas laikā noskaidrots, ka sieviete ir dzīvokļa iemītniece, bet četri piedzērušies vīrieši esot viņas draugi, kuri atnākuši ciemos. Savukārt dzīvoklī esošais puisēns esot kādas paziņas dēls, kuru viņa pieskatot. Zēns policijas ierašanās brīdī raudāja, bet viņa pieskatītāji bija pagriezuši skaļāk televizoru, lai bērna raudas nomāktu.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Vienlaikus noskaidrots piecus gadus vecā puisēna mātes tālruņa numurs. Sieviete sazvanīta un solījās tuvākajā laikā ierasties savam dēlam pakaļ.

Pēc neilga laika dzīvoklī ieradās mediķi, kuri bērnu apskatīja un konstatēja, ka viņam hospitalizācija nav nepieciešama. Vēl pēc brīža ieradās zēna māte, kura paskaidroja, ka rīta pusē dēlu atstājusi pie krustmātes, jo pati ar otru bērnu devusies pie ārsta.

Sieviete skaidroja, ka nav nojautusi, ka pieskatītājas dzīvoklī notiek uzdzīve. Bērna atstāšanas brīdī nekas nav liecinājis, ka viņa krustmāte būtu lietojusi grādīgos dzērienus. Arī vēlāk sazvanoties pieskatītāja teikusi, ka viss esot kārtībā un nepieciešamības gadījumā zēnu var atstāt pie viņas pa nakti.

Likumsargi māti ar bērnu pavadīja līdz viņas dzīvesvietai, kur pārliecinājās, ka puisēnam ir labvēlīgi dzīves apstākļi. Ar bērna māti veiktas preventīva rakstura pārrunas par rūpīgāku pieskatītāju izraudzīšanu saviem bērniem.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais