Rīgā apkure atslēgta 279 ēkām

Iestājoties siltākam laikam, Rīgā apkure atslēgta jau 279 ēkām jeb 3,8% AS "Rīgas siltums" (RS) apkalpoto objektu, aģentūrai LETA pastāstīja RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

No šīm mājām lielākā daļa ir nedzīvojamās ēkas. No siltuma patlaban atslēgti 95 dzīvojamie nami, no tiem astoņi atrodas pašvaldības namu pārvalžu apsaimniekošanā.

Bērnudārziem un ārstniecības iestādēm apkures atslēgšana vēl nav sākta.

Kā norādīja Rence, apkure tiek atslēgta pēc ēku apsaimniekotāju lūguma. Gandrīz visās mājās ir jaunie siltummezgli, kas ieslēdzas tikai nakts laikā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem dzīvokļos optimālo 18-20 grādu temperatūru. "Tādēļ ar siltuma atslēgšanu var nesteigties, jo siltums tiks piegādāts tikai aukstākajā laikā."

"Rīgas siltums" nevar pieslēgt vai atslēgt apkuri, kamēr nama īpašnieks vai apsaimniekotājs nav izteicis šādu lūgumu. Agrāk apkure tika pieslēgta, ja vidējā diennakts temperatūra trīs dienas pēc kārtas bija zemāka par plus astoņiem grādiem.

Apkures sezona Rīgā sākās jau pagājušā gada oktobra sākumā, bet vairums ēku tika apkurei pieslēgts līdz oktobra beigām. Līdzīgi bija arī 2008./2009.gada apkures sezonā.

2007./2008.gada apkures sezona sākās septembra beigās, bet noslēdzās aprīļa beigās.

Savukārt 2006./2007.gada apkures sezona Rīgā bija garākā vēsturē. Apkuri sāka pieslēgt 2006.gada 19.oktobrī, bet siltumenerģijas piegāde pēdējām mājām tika pārtraukta 2007.gada 15.maijā, tādējādi apkures sezona ilgusi gandrīz septiņus mēnešus.

RS pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2008.gada oktobra līdz 2009.gada septembrim, strādājusi ar 4,99 miljonus latu lielu peļņu, kas ir par 1,29 miljoniem latu vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais