Šonedēļ Juglā notiek ūdensvadu skalošana

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Ar ūdensvada skalošanas darbiem Juglā, kas ilgs visu šo nedēļu, SIA "Rīgas ūdens" atsāk sistemātisko ūdensvadu skalošanas programmu, kurai pilnvērtīgi pievērsties līdz šim liedza nelabvēlīgie laika apstākļi, ziņo SIA "Rīgas ūdens".

Šie darbi orientējoši tiks veikti no pulksten 8 līdz 20, to laikā iespējami ūdens uzduļķojumi ūdensvada skalošanas apkaimē. Ar precīzu ūdensvada skalošanas darbu laikā skarto objektu sarakstu var iepazīties SIA "Rīgas ūdens" mājas lapas aktuālo bojājumu sadaļā.

No šā gada ūdensvada skalošanas darbus patstāvīgi sākusi veikt SIA "Rīgas ūdens" Ūdensvada tīklu skalošanas grupa - līdz šim ar to kā ārpakalpojuma sniedzēji nodarbojās vācu uzņēmuma "Hammann" speciālisti. Šo darbu veikšanai "Rīgas ūdens" iegādājies ūdensvada tīklu skalošanas iekārtu, tās izmaksas - 484 420 eiro (bez PVN). Rīgas ūdensvadu sistemātiskā skalošanas programma turpināsies līdz 2020.gadam un aptvers visu galvaspilsētu. To realizējot, Rīgā uzlabosies ūdens kvalitāte un līdz minimumam samazināsies ūdens uzduļķošanās iespējas. Šogad plānots izskalot ūdensvadus ar kopējo garumu 140 kilometri, bet 2018., 2019. un 2020.gadā - 240 kilometrus ik gadu.

Izmantotā tehnoloģija darbojas ar impulsa metodi - tiek radīti hidrauliski triecieni, ar kuru palīdzību tiek noņemts cauruļvadu aplikums, kas uzkrājies daudzu gadu garumā un rada ūdens uzduļķojuma, tā saucamā rūsainā ūdens, draudus. Šāda metode ir saudzīga pret ūdensvada tīklu tehnisko stāvokli, kā arī dod labākus rezultātus par līdz šim izmantotajām tehnoloģijām.