Rīgā rindā uz pašvaldības dzīvokļiem gaida 8500 cilvēku

Šobrīd rindā uz pašvaldības dzīvokļiem gaida 8500 cilvēku. Galvenokārt tie ir cilvēki, kuri izmesti no saimnieka mājām. Par to šorīt medijus informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs. Tieši tādēļ Rīgas pašvaldība nākamo divarpus līdz trīs gadu laikā plāno uzbūvēt vairāk nekā 5000 dzīvokļu.

Pašvaldība ir stingri apņēmusies atrisināt dzīvokļu rindas problēmu un jau maija sākumā plānots izsludināt iepirkuma konkursu gan māju būvniecībai, gan finansējuma piesaistīšanai.

"Dreiliņi ir pirmais dzīvojamais rajons, ko Rīgas dome ir uzbūvējusi, taču tas noteikti nav pēdējais: mēs plānojam uzsākt mājokļu būvēšanu arī citās vietās. Plānojot jaunus dzīvojamos rajonus, Dreiliņu pieredze mums ļoti noderēs, šeit pieļautās kļūdas būs jāņem vērā," uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais