Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

TRAKUMS: Pircējs dodas iepirkties ar cirvi, jo esot slikts garastāvoklis

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Facebook/Valsts policija

Speciālo uzdevumu bataljona policisti aiztur vīrieti, kurš uz kiosku pēc minerālūdens ieradies ar cirvi, informē Valsts policija.

16. martā pēc pulksten diviem naktī degvielas uzpildes stacijas kioskā Rīgā, Dzirciemā, ieradās neadekvāts vīrietis alkohola reibumā ar cirvi rokās. Paņēmis 1,70 eiro vērtu pudeli ar minerālūdeni, viņš piegāja pie pārdevējas un pajautāja, vai viņam par to ir jāmaksā. Pārdevēja atbildēja apstiprinoši. Pēkšņi vīrietis sāka vicināties ar cirvi. Nobijusies pārdevēja savu atbildi pārdomāja un pateica, ka viņš tomēr varot ņemt ūdeni par brīvu. Svešinieks, paņēmis ūdeni, devās laukā pa durvīm, bet pārdevēja izsauca policiju.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policisti, kuri vīrieti ar cirvi turpat netālu no kioska aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Aizdomās turētais ir dzimis 1977. gadā un iepriekš sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Aizturētais savu dīvaino rīcību paskaidroja ar slikto garastāvokli. Izrādās, viņš nakts vidū savā dzīvoklī bija veicis remontdarbus un trokšņa dēļ sastrīdējies ar kaimiņieni, bet pēc tam viņš sagribējis dzert.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Kriminālprocesa 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.